Soylu '15 Temmuz'un Faili' İle Buluştu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz'un faili" olarak nitelediği BAE'nin Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed al-Nahyan ile görüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 Akdeniz Parlamenter Asamblesi Ödül Töreni için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'ya gitti.

Roma seyahatinde ikili görüşmeler yapan Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı Saif bin Zayef al-Nahyan ile buluştu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bakanımız sayın Süleyman Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Korg. sayın Saif bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi" denildi.

Soylu, Sedat Peker'in Türkiye'yi sarsan ifşa ve iddialarının ardından çıktığı HaberTürk canlı yayınında "Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-Semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz'u yapanları ABD'de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar" demişti.

Soylu 15 Temmuz'un Faili İle Buluştu