Soylu Ailesi Medikal Sektöründen Çekiliyor mu?

TAKİP ET

Bakan Soylu'nun kuzeninin ortak olduğu ve devletten milyonlarca liralık ihaleler aldığı ortaya çıkan medikal firması, Mehmet Soylu'nun istifa ettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun ortağı olduğu medikal firması RD GLOBAL-INVAMED, Soylu'nun istifasının kabul edildiğine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamada Soylu'nun sağlık sorunları nedeniyle daha önce de istifa ettiği fakat bunun kabul etmediği, sorunun devam etmesi nedeniyle bu kez kabul edilmek durumunda kalındığı belirtildi. İlgili açıklama şöyle:

"RD GLOBAL Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mehmet Soylu, 2021 yılının Nisan ayında Yönetim Kurulu üyeliği görevinden sağlık problemleri sebebiyle istifa ettiğini bildirmiş; istifası kabul edilmemiştir. Fakat sağlık problemlerinin devam etmesiyle, 28.05.2021 tarihinde tekrar istifasını sunmuş ve bu talebi kabul edilmek durumunda kalınmıştır. Her ne olursa olsun şirketlerimiz, hastalarımıza şifa olmaya ve dünya sağlığı için üretmeye devam edecektir. Sağlığa gönül verenlere ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Milyonlarca Liralık İhale İddiaları

CHP'li Murat Emir tarafından Soylu'nun ortağı olduğu şirketin hastanelere tıbbi sarf malzemesi sattığı öne sürülmüştü. İddianın vahim boyutu ise firmanın aldığı sadece son iki ihalenin toplam bedelinin 10 milyon TL'yi aşar vaziyette olması.

süleyman soylu mehmet soylu fahrettin koca medikal sektörü istifa RD GLOBAL-INVAMED