Soylu: Ana Muhalefet Mekan Basmaya Gitmez

TAKİP ET

Süleyman Soylu, CHP liderinin anayasal hakkını kullanarak TÜİK'e gidip bilgi almak istemesini "mekan basmak" olarak niteledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in enflasyon rakamlarına tepki amacıyla randevu almak istemiş, randevu verilmemesine karşın kurumun resmi sitesinde yer alan bilgi edinme hürriyetine ilişkin daveti ile kuruma gitmişti. Burada içeri alınmayan Kılıçdaroğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu TÜİK Kapısında Açıklama Yaptı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  resmi Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez.

Kılıçdaroğlu, suç ve suç örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor.

Ana muhalefet genel başkanı; PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip mekan basmaya gitmez. 

Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir."

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez ⬇️ pic.twitter.com/DI8N4BtWGh

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) December 3, 2021

Özgür Özel'den Süleyman Soylu'ya Sert Yanıt

Süleyman Soylu'ya resmi Twitter hesabından sert bir yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Suç örgütlerinin ağına düşüp suçla mücadele edecek bakanlığı çetelerin emrine veren sensin Küstah Süleyman! Makam sende yetki sende hadi iddianı ispatla Çirkef Süleyman! Yalan bitmeden doğru söz konuşmayan Hadsiz Süleyman!" ifadelerini kullandı.

Suç örgütlerinin ağına düşüp suçla mücadele edecek bakanlığı çetelerin emrine veren sensin
Küstah Süleyman!

Makam sende yetki sende hadi iddianı ispatla
Çirkef Süleyman!

Yalan bitmeden doğru söz konuşmayan
Hadsiz Süleyman! https://t.co/JzRcDyTtM3

— Özgür Özel (@eczozgurozel) December 3, 2021

Kısa süre önce Alparslan Türkeş anması MHP Ankara İl Teşkilatı tarafından basılmış, Süleyman Soylu'nun emrindeki polis birimleri saldırıyı "büyük bir başarıyla" seyretmişti.

Bu açıklamadan sonra sosyal medya kullanıcıları İçişleri Bakanı Soylu'ya, mekan basma konusunda Alparslan Türkeş anmasını seyreden polislere danışması tavsiyesinde bulundu.

süleyman soylu kemal kılıçdaroğlu tüik