Soylu: Angelina Jolie'yi Suriye'ye Gönderiyorlar, 'Biz Yardım Ettik' Diyorlar

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Suriye'ye yardımıyla övündü.

AKP'lİ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli'nde Açık Basketbol Sahası'nda düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu söyleyen AKP'li Bakan Soylu, "Bu coğrafyada bulunduğumuz dilim içerisinde de bulunmadığımız zaman dilimi içerisinde de bu yetenekli insanlar topluluğunun, bu değerlerine sahip insanlar topluluğunun hem millet olmasını, hem de devlet olmasını istemediler. Devletimize saldırdılar ve yıktılar. Ama yeniden bu yetenekli insanlar, iddiası olan insanlar yani bizim geçmişlerimiz, hepinizin geçmişleri yeniden kendi devletlerini kurdular" diye konuştu.

"FETÖ'yü, DEAŞ'ı, El Kaide'yi Amerika İcat Etti"

"FETÖ'yü biz icat etmedik. PKK terör örgütünü de biz icat etmedik. DEAŞ'ı da biz icat etmedik. DEAŞ'ı Amerika, Afganistan'da El Kaide'yi üreterek Rusya'ya karşı icat etti. Sonra getirdi bizim coğrafyamıza bela etti" diyen Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"PKK'yı ülkemizi bölmek ve parçalamak için icat etti Amerika. Neden biliyor musunuz? Sorunları kendi ülkelerinde olmasın. Sorunlar Doğu'da olsun. Peki Doğu'da ne var? Daha çok Müslümanlık var, daha çok kendi değerlerine bağlı insanlar var. Oyunu başından itibaren böyle kuruyorlar. Kendilerinde demokrasi var. Ama nasıl demokrasi var. Başkanlarının oy sayımında istediklerini istedikleri öne geçirebilecek haksızlıkları yaptıkları zaman kimsenin eleştirmediği bir demokrasi var. Macaristan'da geçen gün seçim oldu. Başbakan seçildi. Avrupa Parlamentosu dün karar verdi. Hem de kıran kırana bir seçim oldu. Niçin biliyor musunuz? Amerika'nın desteklediği aday kazanmadı diye Avrupa'ya, Amerika talimat verdi. Dedi ki; 'orayı otokrat bir demokrasi olarak tanımlayacaksınız'. Yani demokrasiye uygun olmayan bir yönetim olarak tanımlayacaksın. Oysa kıran kırana bir seçim oldu orada. Orada da bir altılı masa kuruldu Macaristan'da ben yakından izledim." 

AKP'li Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar çocuk öldürüldü. Angelina Jolie'yi oraya gönderiyorlar, bir fotoğraf çektiriyorlar kampta, ondan sonra kendi vicdanlarını temizliyorlar. 'Biz yardım ettik' diyorlar. Oraya da yardım eden, en çok yardım eden bir tek millet var o da bu büyük millet. İnanın ki orada küçük çocuklar var. Sadece 4 milyon insan İdlib'de yaşıyor. Bizim yaptığımız briket evler olmasa çadırlarda yaşayacaklar kış, yaz. Şu ana kadar 75 bin briket evi tamamladık. Cumhurbaşkanımızın talimatıydı. Yine bu millet yaptı. Başka kimse değil. Peki orada olan olmazsa ne yapacaklar? Türkiye'ye gelecekler değil mi? Biz hem sınırlarımızı zorlamasınlar hem de orada daha insani yaşasınlar diye esas itibariyle onları orada tutmaya çalışıyoruz" 

'Radikalleşmeden dünyayı uzaklaştırmak lazım' diyorlar. Bunu söyleyen kim? İngiltere, Fransa, Almanya, Avrupa, Amerika... Peki bu çocuklar orada eğer okumazlarsa, bu çocuklar eğer orada bu savaşın bütün zorluklarını yaşarlarsa dünyaya kızmazlar mı? Radikalleşmezler mi? Onlar başka türlü kullanılma eylemine girmezler mi? Peki niçin müsaade ediyorlar böyle olmasına? Sadece bir tek şey için. Müslümanlığı kötü göstermek için. Bu kadar açık ve net. Oyunlarını iyi kurmuşlar. Bu coğrafya huzursuz olsun istiyorlar. Türkiye için ne istiyorlar? Türkiye de aynen Irak gibi, aynen Suriye gibi, aynen Yemen gibi, aynen Libya gibi, aynen Balkanlar'daki istikrarsızlıklar gibi... Bakın Bulgaristan'da 2 Ekim'de seçim var. Son 2 yılda 4. seçim. 6 parti koalisyon oldu, 7 ay yürütemediler." 

süleyman soylu angelina jolie suriye fetö pkk ırak Yemen macaristan