Soylu 'Bir Tek FETÖ'cüyü Göreve Getirmişsem İhanet Ediyorumdur' Demişti: 53 Mülki İdare Amiri FETÖ'den İhraç Edildi

TAKİP ET

53 mülki idare amiri "FETÖ'ye iltisaklı olmaları gerekçesiyle" görevlerinden ihraç edildi.

T24'ten Tolga Şardan'ın köşesinde verdiği bilgilere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 53 mülki idare amirini FETÖ ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle devletle tüm ilişiklerini kesti.

Yazısında "Önceki hafta sonu yeni gelişme ve önemli bir gelişme daha yaşandı bakanlıkta" diyen Şardan, "Aldığım bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında FETÖ soruşturması başlatılan kaymakamlardan bir bölümü 27 Ağustos günü İçişleri Bakanlığı’nca ihraç edildi.

Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen bilgiler çerçevesinde ilk aşamada 53 mülki idare amirinin 'FETÖ’yle bağlantıları olduğu' gerekçesiyle devletle ilişiği kesildi" ifadelerini kullandı.

Soylu 'Bir Tek FETÖ'cüyü Göreve Getirmişsem İhanet Ediyorumdur' Demişti

Temmuz 2020'de sinirli biçimde CNN Türk canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur" demişti.

Gazeteci Furkan Akabay'a konuşan Mehmet Metiner, "Bugüne kadar devlette nasıl bir mücadele var bunu açıklamalılar. FETÖ ile mücadelede nasıl bir yöntem izlendiğini bakan arkadaşlarımız anlatmalı" dedi.

Soylu Bir Tek FETÖ'cüyü Göreve Getirmişsem İhanet Ediyorumdur Demişti 53 Mülki İdare Amiri FETÖ'den İhraç Edildi