Soylu: Burası Çadır Devleti Değil

TAKİP ET

Osman Kavala için yapılan çağrı siyaset gündemini meşgul etmeye devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Hukukun üstünlüğünden bahseden batı Türk yargısına talimat veremez. Bunu kabul etmiyoruz. Burası çadır devleti değil," diyen Soylu, "Herkes aklını başına alsın" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Günü Programı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin elçiliklerine tepki göstermeye devam ediyor.

Türk yargısına kimsenin talimat veremeyeceğini ifade eden Soylu "Türk yargısı bitti demeden bitmez" dedi. Soylu şöyle konuştu:

"Dün akşam bir bildiri yayımlandı. 10 tane büyükelçilik bir araya gelmiş. Diyorlar ki ey Türk yargısı Kavala’yı serbest bırak, talimatımızın dışına da çıkma. Türk yargısı bitti demeden bitmez. Türkiye artık dışarıdan parmak salladığınız bir ülke değil. Hukukun üstünlüğünden bahseden batı Türk yargısına talimat veremez. Bunu kabul etmiyoruz. Burası çadır devleti değil. Herkes aklını başına alsın. Kavala’ya aktivist denilmiş. Aklı başında hangi aktivist darbe planlar. Bu fotoğrafı herkes kiminle bilsin diye anlatıyorum."

Ne Olmuştu?

Osman Kavala'nın tutukluğunun sona ermesi için aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçiliği çağrı yapmıştı. Bunun üzerine 10 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Bugün sabah saatlerinde Bakanlığa gelen 10 ülkenin diplomatik misyon şefinin yerleşkeden ayrılmasından sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Dışişleri'nin açıklamasında  "Büyükelçileri/Maslahatgüzarlarına, sosyal medya üzerinden yapılan ve bağımsız yargı tarafından yürütülen hukuki bir süreçle ilgili bu hadsiz açıklamanın kabul edilemez olduğu iletilmiştir" denildi.

osman kavala osman kavala abd almanya fransa danimarka finlandiya hollanda isveç kanada norveç yeni zelanda açıklama süleyman soylu tepki dışişleri türk yargısı yargı