Soylu Cephesi "Bu Ne Kahpelik" Dedi, Anadolu Ajansı Muhabirini Kovdu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan'ı hedef gösterdikten sonra adı geçen muhabir kovuldu.

Organize suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in yayımladığı video serisi, Türkiye’nin gündemini işgal etmeye devam ederken AKP iktidarının matem sessizliği Anadolu Ajansı çalışanlarının bile canına tak dedi. 

Muhalefet, Peker'in öne sürdüğü iddiaların aydınlatılması gerektiğini her fırsatta dile getirirken beklenmedik bir olay yaşandı. AA muhabiri Musab Turan, bir basın toplantısı vesilesiyle bu iddiaları bakanlara sordu. Turan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yöneltilen soruların ardından salon adeta buz kesti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'in Soylu'ya yönelik iddialarına ilişkin AA muhabirinin AKP'li bakanlara sorduğu soruyu "kahpelik" olarak nitelendirmiş ve AA Genel Müdürü Serdar Karagöz'ü istifaya çağırmıştı.

Soylu cephesinden yükselen bu ağır tepkinin ardından AA'nın kurumsal hesabından yapılan yazılı açıklamada, bakanlara "Soylu sorusu"nu yönelten söz konusu muhabir Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiği duyuruldu. AA, fesih gerekçesi olarak "Haber temelli her türlü bilgi veya istihbaratı, kaynağı ne olursa olsun, Ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan kişisel hesaplarından duyurmazlar" ilkesinin çiğnenmesini gösterdi.

Bununla beraber Ajans, adı geçen muhabirin tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek, kurumsal bütünlüğe gölge düşürecek, maddî veya manevî kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlar paylaştığını iddia etti.

Ayrıca, şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığı konusunun araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu da bildirildi.

Anadolu Ajansı AA muhabiri iş akdi feshedildi Musab Turan kovuldu Musab Turan Süleyman Soylu Sedat Peker Mazhar Yıldırımhan kahpelik AKP mafya devlet hesaplaşması mafya organize suç örgütü Mustafa Varank Bekir P