Soylu Cephesinden Anadolu Ajansı'na: Bu Ne Kahpeliktir

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'in Soylu'ya yönelik iddialarına ilişkin AA muhabirinin AKP'li bakanlara sorduğu soruyu "kahpelik" olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın bakanlara sorduğu Süleyman Soylu sorusunun ardından Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz'e istifa çağrısı yaptı.

Soylu'nun danışmanı Yıldırımhan'ın istifaya çağırdığı AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, henüz Nisan'da bu göreve getirilmişti. Serdar Karagöz, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı.

Öte yandan Karagöz'ün iş tecrübesi de havuz medyasına, bilhassa Sabah gazetesine dayanıyor. Malum gazete ise AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ile ilişkili. Zira gazete, damadın ağabeyi Serhat Albayrak'ın CEO'su olduğu Turkuvaz Medya Grubu'na ait. Bütün bunlar, AKP içinde gittikçe derinleşen çatlağı ve Soylu-Damat gerilimini gözler önüne seriyor.

AA muhabiri Musab Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yönelik sorduğu Süleyman Soylu sorusunu "kahpelik" olarak değerlendiren Mazhar Yıldırımhan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmişritir. #anadoluajansi"

AA muhabiri, bakanların basın toplantısında "AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" diye sormuştu.

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ise AA muhabiri Musab Turan'ın kardeşinin Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üyelikten tutuklu ve hâlen cezaevinde olduğunu iddia etti. Bu iddia, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ağabeyinin FETÖ üyeliğinden cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı AA muhabiri Musab Turan Süleyman Soylu Sedat Peker Mazhar Yıldırımhan kahpelik AKP mafya devlet hesaplaşması mafya organize suç örgütü Mustafa Varank Bekir Pakdemirli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ta