Soylu: Cumhuriyet Tarihinde İlk Kez Son İki Yıldır Faili Meçhul Cinayetimiz Yok

TAKİP ET

AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta yaptığı konuşmada, son iki yılda Türkiye'de tek bir faili meçhul cinayet olmadığını belirtti.

AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta yaptığı konuşmada 2021 ve 2022 yıllarında bir tek faili meçhul cinayet olmadığını belirterek, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez son iki yıldır faili meçhul cinayetimiz yok. Hepsini bulmuş arkadaşlarımız." dedi.

"Tayyip Erdoğan her şeyi değiştirdi. Sadece köprü, baraj, şehir hastanesi, yol yapmadı. Bu ülkenin toplam potansiyelini harekete geçirdi." diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Alevilik meselesinde, Türkiye Ali'siz Aleviliğe teslim olmak zorunda mı? Almanya'nın böyle bir projesi var. Bunu sağır sultan biliyor. Böyle bir proje oluşturmak istiyor. Bizim Alevilerimizin önemli bir bölümü buna karşı çıkıyor. Bir bölümü bunun yanında. Neden? Dışarıdan yönlendirilmeye çalışılıyor. Tam 2,5-3 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1585 cemevini benim arkadaşlarım dolaştı. Dediler ki 'Biz sizin devletiniziz, ne istiyorsanız yapacağız.' Ne istiyorlarsa da yaptık. 9 bin talebin yüzde 90'ını yerine getirdik. Kiminin cemevini yaptık, kiminin içini döşedik, kiminin yolunu yordamını, kiminin kütüphanesini, kiminin altyapısını yaptık. Hepsini yapmaya çalıştık. Çünkü bu devletin parasıyla yapılan bir iştir. Bütün bunlar gerçekleştirildi ve yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Alevi Bektaşi kurumu kuruldu. Bunların hiçbirisi kolay işler değildir. Ta Kerbela'dan beri başlayan acımızın üzerine bizi bambaşka bir noktaya itmeye çalıştılar. Ama Türkiye buna düşmedi, Tayyip Erdoğan buna düşmedi."

AKP'li Soylu, Avrupa'nın Türkiye'yi göçmen deposu yapmak istediğini ancak bunu engellediklerini söyledi.

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkede 2021 ve 2022'de bir tek faili meçhul cinayet yok. Kolay bir iş mi bu? Demek ki birileri Türkiye'yi sabote etmiyor, provoke etmiyor, içeriden satılma, bilgi sızdırma konusunda çok atak yemiyoruz. Bu kadar basit. Cumhuriyet tarihinde ilk kez son iki yıldır faili meçhul cinayetimiz yok. Hepsini bulmuş arkadaşlarımız. Teknolojimizi güçlendirmişiz, bütün jandarmayı, polisi, sahil güvenliği, göçü her birini bir araya getirmişiz. Ama yine de sistemin içerisine birileri girdiği andan itibaren istediği provokasyonu yapabilme kabiliyetine sahiptir. Biz buna defalarca şahit olduk."

süleyman soylu faili meçhul faili meçhul cinayet