Soylu 'Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Operasyonu' Demişti: Bataklık Operasyonunda Tutuklu Sanık Kalmadı

TAKİP ET

'Bataklık' adı verilen uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik soruşturmada aralarında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu' dediği 'Bataklık Operasyonu'nda tutuklu sanık kalmadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "örgüt kurucuları" olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından cezalandırılması istenmişti.

Bu kapsamda, Daş ve Gören'in "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

8'i tutuklu 73 sanık hakkında 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'uyuşturucu ticareti' suçlarından açılan davada, aralarında örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Nejat Daş ve Çetin Gören'in de olduğu tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. 

Böylece AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu" olarak nitelendirdiği 'Bataklık Operasyonu'nda tutuklu sanık kalmadı.

bataklık operasyonu süleyman soylu nejat daş çetin gören