Soylu'dan Dağdaki Terörist Sayısına Güncelleme

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, adet edindiği üzere dağdaki terörist sayısına ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün bırakın katılımı, dağdaki silahlı eleman sayısı Allah'a hamdolsun 150'nin altına düştü" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Berberler Odasının İstanbul Kongre Merkezi'nde yaptığı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada yalnızca PKK ve IŞİD'in komşumuz Suriye'de devlet otoritesini yok ettiğini belirterek "Her iki ülke, topraklarının bir bölümünü bu terör örgütlerine kaptırdılar. Türkiye'den ise çakıl taşı bile koparamazlar. Türkiye'de eylem kabiliyetleri ve varlıkları bitme noktasına geldi. 2014'te tam 5 bin 558 yeni katılımı olan bir örgüttü PKK terör örgütü yani dağa 5 bin 558 kişi gidiyordu. Bugün bırakın katılımı, dağdaki silahlı eleman sayısı Allah'a hamdolsun 150'nin altına düştü" dedi.

2014'te yıllık 2 bin 817 eylem yapıldığını belirten Soylu, "2021 sonu itibarıyla eylem sayısı 141 oldu. 2014 yılına göre Doğu ve Güneydoğu illerindeki organize sanayi bölgelerine kayıtlı bulunan işletme sayısı yüzde 61, ticaret siciline kayıtlı faal üye sayısı yüzde 92, üniversite öğrencisi sayısı yüzde 104, 100 bin kişiye düşen doktor sayısı yüzde 42, 100 bin öğrenciye düşen öğretmen sayısı yüzde 32, lisanslı sporcu sayısı ise yüzde 140 arttı" diye konuştu.

süleyman soylu içişleri bakanı terörist sayısı düştü