Soylu'dan İmamoğlu'na 'Ahmak' Davası

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında dava açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptalinden sonra YSK üyelerine hakaret ettiği dava nedeniyle hakim karşısına çıkmıştı.

Davaya konu olan beyanatında geçen "ahmak" ifadesinin aslında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevaben söylendiğini belirten İBB Başkanı İmamoğlu, davada "Sorunun temelinde İçişleri Bakanı'nın şahsıma yönelik açıklamalarında 'Ahmak' kelimesini kullanmasıdır. Söz konusu cevabım bu sorunun üzerine olmuştur, dolayısıyla bana kullanılan bu 'ahmak' kelimesine karşılık olarak kullanılmış bu 'ahmak' kelimesidir ve muhatabı da Sayın İçişleri Bakanı'dır. İçişleri Bakanı bu tarz ifadeleri birçok kez şahsıma yönelik kullanmıştır ve kullanmaya da devam etmektedir, bu tarz cümlelerin hem seçim ortamında hem de seçim iptal edilmeyen önceki beyanlarında da görmek mümkündür" savunmasını yapmıştı.

İmamoğlu: Ahmak Derken İçişleri Bakanı'nı Kastettim


Söz konusu davada İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Davanın karar duruşması 1 Haziran'da görülecek.

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazısında Süleyman Soylu'nun 1 Nisan'da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak hakaret suçundan şikayetçi olduğunu yazdı.

Buna cevaben İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, Süleyman Soylu'nun 4 Kasım 2019'da "Avrupa Parlamentosu'na gidip Türkiye'yi şikayet eden ahmaka söylüyorum, bunun bedelini bu millet sana ödetecek" dediğini ve bu sözlerle İmamoğlu'nu hedef aldığını belirtti. İmamoğlu'nun verdiği cevap hakkında yapılan "İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt" başlıklı haberleri de işaret eden Polat, dilekçede "Karşılık olarak söylenmiş sözlerin mahkemece değerlendirilerek, yaptırıma başlanıp başlanmayacağının hüküm altına alınması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

süleyman soylu ekrem imamoğlu ahmak davası ysk siyasi yasak