Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Cevap: Valileri İmamoğlu İle Karıştırdın Galiba

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 seçimleriyle tek adamlık yetkilerine kavuşmasıyla Türkiye'de ağırlığını giderek artıran AKP istibdadı, son yıllarda ülkedeki tüm festivalleri türlü bahanelerle yasaklıyor, sırf Erdoğan bundan hoşlanmıyor diye sigara ve alkole ağır vergiler getiriyor, laik cumhuriyetin son kalıntılarının da ortadan kaldırılması için baskılar ağırlaştırılarak sürdürülüyor.

Son olarak Zeytinli Rock Festivali ve MilyonFest, valilikler tarafından iptal edilmiş, mürteci gruplar festivallerin yasaklanmasıyla övünmüştü.

Mürteciler Muğla'daki MilyonFest'i İptal Ettirmekle Övündü


Buna tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun. Devletin!" paylaşımını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu: Valileri Uyarıyorum, Konser Yasaklamaya Devam Ederseniz, Milyonları Karşınızda Bulacaksınız

AKP'li Soylu: Valileri İmamoğlu İle Karıştırdın Galiba

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cevap veren AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"SSK (eski) Genel Müdürü, sözüm ona valileri tehdit etmiş,

Çok korkmuşlar(!)

Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez

Tehditlerin, oyunbazlığın, devlete sökmez.

Valileri İMAMOĞLU ile karıştırdın galiba." Dün, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve Cumhurbaşkanlığı'na bir şikayet dilekçesiyle başvurmuştu.

Hanefi Avcı, Süleyman Soylu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu, Erdoğan'a Mektup Yazdı

akpli süleyman soylu içişleri bakanı kemal kılıçdaroğlu cevap sosyal medya twitter paylaşım verdi yaptı milyonfest iptal mürteciler övüncü valileri imamoğlu ile karıştırdın galiba