Soylu'dan Özdağ'ın 'Küfürleştik' Açıklamasına Cevap

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın telefonda küfürleştiklerine ilişkin paylaşımına cevap verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kısa bir süre önce AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda küfürleştiklerini açıklamıştı.

Özdağ paylaşımında "Süleyman Soylu biraz önce telefonda benim sana iftira attırma mesajı atmam üzerine senin başlattığın bir küfürleşme yaşadık. Karşıma çıkacağını söyledin. Hadi bakalım. Yeri ve zamanı sen belirle. En son ben belirlediğim zaman kaçmıştın. Hadi görelim yüreğini korkak iftiracı" ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özdağ ve Süleyman Soylu Telefonda Küfürleşti

Özdağ, Deniz Zeyrek'e Konuştu

Bugün Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e konuşan Özdağ, şunları söyledi:

"Bir TV programında bana, 86 yaşındaki anneme, aileme hakaret etti. Göç İdaresi Başkanlığı kanalıyla fonlamış olduğu pejmürde, ahlaksız siteler aracılığı ile ben ve parti yöneticileri ile ilgili ahlaksız haberler yaptırıyor. Bu konuda kendisini WhatsApp üzerinden ağır şekilde uyardım. Yaptırmış olduğu bizimle ilgili bir pis haberi kendisine yollayarak uyardım. Birkaç dakika sonra beni aradı.

Soylu, telefonda ‘Siz beni tehdit ediyorsunuz' dedi ve küfür etmeye başladı. O küfürler edince, ben de anlamış olduğu dilden cevap verdim. Almanya'da bir içişleri bakanı, değil bir milletvekiline, sade bir vatandaşa küfretse görevden alınır.

"Oğlum Duydu, Ondan Özür Dilerim"

Süleyman Soylu küfür ettiğinde, benim de buna karşılık verdiğimde çok az gördüğüm 10 yaşındaki oğlum Alp'le birlikteydik. Tabii o da küfürleşmeleri duydu. Bana dedi ki; 'Baba, Türkiye’de 85 milyon vatandaş var, bir tanesi İçişleri Bakanı ile küfürleşiyor. O da benim babam.' Sevgili Alp'ten de böyle bir şeye şahit olmak zorunda bıraktığım için özür diliyorum. Ama Türkiye'nin geleceğinde Süleyman Soylu türü siyasetçilerin olmaması için mücadele verilmeli."

 

Süleyman Soylu'dan Ümit Özdağ'a Cevap

Zafer Partisi lideri Özdağ'ın açıklamasına cevap veren Soylu, "Eğer meydandaysan muhakkak ki kazalarla karşı karşıya kalırsın. Bizim işimiz budur, birçok yalanla, iftirayla, taciz ve tehditle karşı karşıya kalabiliriz. Bizim ağzımıza küfür yakışmaz, doğru da değil. Biz sadece ülkemizi yönetmek için çaba sarf etmiyoruz, gelecek nesillere de bir model olmak durumundayız" dedi.

Van'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Soylu, "Velev ki böyle bir hata işlemiş olalım, kişi ne kadar pespaye, aşağı olursa olsun, özür dilerim ben. Ama böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

"Başka Bir Söz Söylemedim"

Herkese isimsiz, tanımadığı numaralardan telefonlar gelebildiğini belirten Soylu, "Geçen Mardin'e giderken bir mesaj geldi, mesajda tehdit var, taciz ve iftira var. Telefon açtım, kimsiniz dedim, kendini tanıttı. Bu mesajlar ayıp değil mi ya... Sonra konuşma tonunu değiştirdi, ben de televizyonlarda, kamuoyunda açık olarak söylediğim sözleri söyledim, başka bir söz söylemedim, telefonu kapattım" ifadelerini kullandı.

Soylu "Kamuoyunda Açık Olarak" Ne Söylemişti?

Soylu yalnızca "kamuoyunda açık olarak söylediği sözleri söylediğini" belirterek telefonda küfretmediğini savundu.

Peki Soylu, Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı'nın önüne gitmesine neden olan açıklamasında Özdağ'a neler söylemişti?

"Hiç adam yerine koymam. Kabul etmem; bunun sözlerini burada söylerseniz toplantıyı terk ederim. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir."

Bu hakaretlerin ardından Özdağ, Soylu'yu İçişleri Bakanlığı'nın önünde teke tek duelloya davet etmiş, silahsız geleceğini söyleyerek Bakanlığın önüne gitmiş fakat Soylu Özdağ'ın karşısına çıkmamıştı.

süleyman soylu ümit özdağ küfürleştik açıklama cevap