Soylu Doğu Türkistan Meselesindeki Sessizliğini Bozdu: İçinden Perinçek Çıktı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizde kamp mağduru Doğu Türkistan Türklerinin uğradığı muamele ile ilgili sessizliğini bozdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamp mağduru Doğu Türkistan Türklerinin ülkemizde gerçekleştirdiği protestolarda uğradıkları kötü muamele ile ilgili sessizliğini bozdu. Ülkemizin, Doğu Türkistan Türklerinin her konuda emrine amade olduğunu savunan Soylu'nun, "Hassasiyetimiz, Uygur Türkü kardeşlerimizin okyanus ötesinde planlanan, uluslararası çatışma vesilesi yapılmak istenilmesine karşı dikkatli olmaktır"  diyerek kamp mağduru Uygur Türklerinin yaşadıkları eziyete ses çıkarmalarını Perinçek vari bir söylemle aktarması dikkatlerden kaçmadı.

Şu anda Çin Büyükelçiliği önünde protesto düzenlememeleri için kaldıkları yerlerden polis engeliyle çıkartılmayan kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri için "Uygur Türkü kardeşlerimiz milletimizin ve devletimizin teminatındadır. Çünkü bu vatan onların da vatanıdır. Hassasiyetimiz, çekilen eziyetleri uluslararası sistemin istismar etmesine karşı dikkatli olmaktır" diyen Soylu, Uygur Türklerinin polisler tarafından ablukaya alınmasını, 'uluslararası sistemin istismarına karşı' önlem olduğunu savunan bir tutum sergiledi. 

Yapılan yazılı açıklama "Bunların bu hassas dönemde niçin kaşıtıldığı da bilinmektedir. Tüm mazlumların davası milletimizin davasıdır" şeklinde son buluyor.

 

süleyman soylu içişleri bakanı doğu türkistan eylem protesto çin zulüm eziyet sessizliğini bozdu açıklama yazılı açıklama perinçek söylem ağzı okyanus ötesi plan