Soylu: Erdoğan İnsanlığın En Büyük Devrimcisi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "insanlığın en büyük devrimcisi" olduğunu iddia etti.

Diyarbakır ziyaretinde AKP il başkanlığını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, AKP sayesinde Türkiye'nin 19 yılda "bütün dünyayı imrendirecek bir çizgiye" geldiğini belirtti.,

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "sadece Türkiye'nin değil bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisi" olduğunu iddia eden Soylu'nun konuşması şu şekilde:

"AKP İktidarı Başladığında Irak Neredeydi Suriye Neredeydi?"

"Etrafımızdaki coğrafyayı görüyorsunuz. AK Parti iktidara başladığında Irak neredeydi Suriye neredeydi? Şimdi onları bir cenderenin içerisine düşürdüler. Birisi istikrarsızlığa mahkum edildi, biz altyapımızı güçlendirdik. Onlar maalesef batının ortaya koyduğu tezgahlarla ve oyunlarla çok mesafe kaybetti. Yıllarca aynı tuzağı bize yaptılar. Batı ile iktisadi, sosyal ve ekonomik olarak aramızı açmak için ellerinden geleni ortaya koydular"

.Türkiye'de Herkes İstediği Gibi Konuşabilir, Herkes Birinci Sınıf Vatandaş

Türkiye'de herkesin istediği gibi konuşabilme hakkına sahip olduğunu, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu, ülkenin bu konuda çok büyük mesafe aldığını savunan Soylu, "Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye'nin değil bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir. Yıllarca Türkiye'nin üzerine biçilmeye çalışılan o vesayet prangasını, bize layık görülen geri kalmışlığı elinin tersiyle itmiştir. Sadece Türkiye'nin altyapısını, kalkınmasını, demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü geliştirmedi, Cumhur İttifakı'yla bütün dünyanın masumlarının ve mazlumlarının ümidini de artırdı" diye konuştu.

"En Güçlü Dönemimizdeyiz"

Türkiye'nin en güçlü döneminde olduğunu belirten Soylu şu şekilde devam etti:

"Türkiye olarak da hükümet olarak da parti olarak da en güçlü dönemimizdeyiz, Allah'ımıza hamdolsun. Elbette dünyada salgından dolayı yaşanan sıkıntılar var. Bunlardan en az etkilenen ülkelerden biriyiz. Aynı muhalefet acaba bir yerden açık bulabilir miyiz, ülkemizin huzurunu ve moralini bozabilir miyiz diye çaba sarf eden bir muhalefet anlayışı. Bir tek öğrencimizi dışarıda bırakmayız ama bir tek öğrencimizi de sizin kör ideolojilerinizin parçası haline getirmeyiz. Onlar ülkemizi kalkındıracak, ülkemizin geleceğine güçlü adımlar atacaklar."

"Kılıçdaroğlu Türkiye'nin Üzerine Kabus Gibi Çökmeye Çalışıyor"

Bürokratlara seslenişi siyasetin gündemine oturan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Soylu, şöyle devam etti:

"O, Avrupa'nın 10 büyükelçisiyle kol kola girmiş Türkiye'nin üzerine kabus gibi çökmeye çalışıyor. Bakın sorumluluğumuz yüksektir, büyüktür. Bize hesap soracaklarmış, neyin hesabını soracaksınız? Terörü bitirdiğimizin mi, FETÖ'yü tasfiye ettiğimizin mi, dünyanın en büyük havalimanını yaptığımızın mı, bu ülkede ay yıldızlı bayrağımızın ülkemizin her santimetrekaresinde huzur içerisinde dalgalanmasının mı insanların 24 saat güven içerisinde yaşamasının mı hesabını soracaksınız? Neyin hesabını soracaksın Kılıçdaroğlu? Avrupalı 10 büyükelçiyle bize Kato Dağı'nın mı hesabını soracaksın? 6-8 Ekim'de gençlerimizin, insanlarımızın ümitlerini topraklara gömenlere bir daha fırsat vermediğimizin mi hesabını soracaksın? 2023'ü bekler, yine boyunun ölçüsünü alırsın. Tayyip Erdoğan'ı tanımayanlara söylüyorum, Tayyip Erdoğan bu milletin hizmetkarıdır ve bu millet hizmetkarına sonuna kadar sahip çıkacaktır. 10 büyükelçinin şımarttığı bir siyaset nasip etmesin. Yürüyüşümüz onurludur, bu ülkenin, AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacak çok işi var."

soylu erdoğan diyarbakır akp devrim devrimci içişleri chp ekonomi kılıçdaroğlu