Soylu: Göçmenler Pasaportlarını Yırttıkları İçin Sınır Dışı Edilemiyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, göçmenlerin sınır dışı edilememesine ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

AKP Kadın Kolları Başkanlığı'na sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "yeni göç politikası" ile ilgili ayrıntıları açıkladı.

Türkiye gazetesinin haberine göre göç politikasını 4 maddede özetleyen Soylu, "Birinci olarak düzensiz göçle etkili mücadele kapsamında sorunun çözümü için etkili sınır güvenlik tedbirleri, ülke içerisinde etkin yakalama ile sağlıklı ve seri işleyen sınır dışı mekanizmalarının tesisini sağlıyoruz" dedi.

Bunun yanı sıra düzenli göç kanallarını ülke kapasitesine ve dinamiklerine uyumlu düzeyde açık tutma politikası güttüklerini belirten Soylu, "Üçüncü olarak, uluslararası koruma konularında, ülkemize sığınan ve koruma ihtiyacında olanlara da uluslararası hukuk ve medeniyet değerlerimiz ile uyumu insan odaklı yaklaşım sergiliyoruz" diye konuştu.

Ayrıca yabancıların Türkiye'de oldukları sürece uyumlarını sağlama girişimlerinde bulunduklarını belirten Soylu, "gönüllü geri dönüş" konusunda ise "Stratejimizi belirledik. Gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşünü sağlayacağız" dedi.

Sınır dışı işlemlerinin neden yapılamadığına da değinen Soylu, "Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını" söyledi.

içişleri bakanı süleyman soylu göçmenler pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemiyor