Soylu: Günde 2 Bin Afgan Geliyor

TAKİP ET

Süleyman Soylu "Her gün gelen 2 bin kişiyi de üzerine eklerseniz çok önemli bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığımızı söyleyebilirim" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada "İran'ın 560 kilometre sınırı var Türkiye'ye. Bir durgunluk söz konusuydu göç hadisesinde, yaklaşık günde 5 bin kişi Afganistan-İran sınırını zorluyor. 3 binini durduruyorlar, 2 bini İran sınırının içine giriyor. 3 buçuk milyonun üzerinde İran'da Afganlar var. Bunların 2 milyonu hareket etmeye hazır, her gün gelen 2 bin kişiyi de üzerine eklerseniz çok önemli bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığımızı söyleyebilirim" dedi.

"2 milyon 350 bin doğu ve güney sınırlarımızdan Türkiye'ye girişi engelledik" diyen Soylu, "1 milyon 150 bin kaçak göçmen yakaladık. Bu insanlar buraya niçin geliyorlar? Sınırda mücadele yapmaksak sınırlarımızda ve içeride kaçak göçle mücadele etmezsek 3 buçuk milyon olan bu rakam bunun 2-3 katına çıkacaktı. Yaklaşık 300 bin göçmeni kendi ülkelerine gönderdik. Türkiye içerisinde yakaladığımız göçmenlerin önemli bir bölümünü ya kendi ülkelerine gönderdik ya da kaçak yollarla Avrupa'ya geçtiler. Bu göç dalgasının durabileceğini kimse düşünmesin, durabilmesi için kaynağında iyileştirmeye ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Terörist Sayısında Yeni Güncelleme

Dağdaki terörist sayısı bilgisinde de yeni bir günleme yapan Soylu, "Ben geçen pazar günü Tunceli'deydim. Orada saatlerce çalıştık, o bölgede 570 terörist vardı 2016 yılının sonunda, geçen hafta gittiğimizde 21 terörist kaldı. 3'ü sakat kiminin kolu yok kiminin bacağı yok. Kimi kalp rahatsızı yerinden kalkamıyor. Kaldı 18... Bunları bedeli ve maliyeti ne olursa olsun yaşatmamamız lazım. Türkiye'de de 180 sayısının altına düştü teröristler. Büyük bir mücadele veriliyor" ifadelerini kullandı.

"LGBTİ; aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın diye engelledik" diyen Soylu, "Siz her türlü sapkınlığın içerisinde oluyorsunuz. Biz ona gitmek durumunda değiliz. Biz Müslüman bir milletiz. Yıllardan beri yayınlarınızla, televizyon kanallarınızla bu ülkenin medeniyetini, değerlerini, kültürünü yozlaştırmaya çalışıyorsunuz ama başaramadınız" diye konuştu.

Süleyman Soylu bunun yanında "Batı bizden ekonomik olarak güçlü, doğru. Ama ahlak olarak güçlü değiller" diye ekledi.

"Hudut Namustu" Pankartı Asan Gençler Terörle Mücadelede Sorgulanmışlardı

Süleyman Soylu'nun yasa dışı göç ve teröre karşı söylediği sözler Ağustos ayında "Hudut Namustu" pankartı astıktan sonra gözaltına alınarak terörle mücadelede sorgulanan gençleri akıllara getirdi.

Soylu Günde 2 Bin Afgan Geliyor