Soylu, Hadi Özışık'ın Özür Dilemesi Hakkında: Suçtan Kurtulması İçin Yeterli Değildir

TAKİP ET

Soylu, Hadi Özışık'ın özür dilemesini yeterli bulmadı.

Hadi Özışık'ın Süleyman Soylu'dan özür dilemesini yetersiz bulan Soylu, Hadi-Süleyman Özışık kardeşler hakkında "iftira", "hakaret" ve "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sedat Peker'in yayımladığı görüntülü konuşma kayıtlarının algı oluşturma çabası içerdiği belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, "Ancak videonun içeriğinden müvekkilimin bu görüşmenin gerçekleştirildiğinden, görüşmede geçen olaylardan bilgisinin olmadığı çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Diğer yandan bu görüşme aslında şüphelilerin acizliğini, müvekkilime yönelik kumpaslarını da net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Müvekkilimin video içeriğinde kendisiyle görüşmeye geldiği iddia olunan Süleyman Özışık ile 20 Haziran 2020'den bu yana görüşmesi olmamıştır. Hadi Özışık'tan da bu yönde bir talepte bulunmamıştır. Ancak buna rağmen videoda Hadi Özışık'ın müvekkilimin ismini, tanışıklığını kullandığı, video içeriğiyle ilgili yönlendirmeler yaptığı görülmektedir. Yine video içeriği incelendiğinde bu videoların önce bundan yararlanacak olan terör örgütleri mensuplarına, bunlarla iş birliği halinde olan bazı siyasilere ve firari şüpheliyle iş birliği halinde olan kişilere servis edildiği anlaşılmaktadır. İş bu dilekçenin hazırlanması sırasında şüpheli Hadi Özışık müvekkilimin bilgisinin olmadığını, müvekkilimin isminin kullanıldığını kabul eden bir özür beyanı yayımlamıştır. Ancak bu özür beyanı şüpheli hakkında iddia ettiğimiz suçtan kurtulması için yeterli bir sebep değildir" denildi.

Hadi Özışık Twitter hesabından yaptığı özür açıklamasında "Sn. Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker'i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle birkaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye'nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım. Bu görüşmelerden Sayın Soylu'nun haberi ve bilgisi yoktu -olamazdı da. Peker ısrarla tavrını sürdürünce 'haklısın' diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldım. İyi niyetle aldığım inisiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu'nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır" demişti.

Son olarak, Cüneyt Özdemir'in "Sedat Peker Soylu Kavgasında Son Perde Dün Gece Neler Yaşandı?" başlığıyla yaptığı Youtube canlı yayın sohbetine yorum yapan Sedat Peker, "Namusu maaşından fazla olan gazetecilere selam olsun" yazmıştı.

Soylu Hadi Özışık'ın Özür Dilemesi Hakkında Suçtan Kurtulması İçin Yeterli Değildir