Türkiye'de Uyuşturucu Korkunç Boyutta: Soylu 'Haftada 5 Bin Uyuşturucu Satıcısını Gözaltına Alıyoruz' Dedi

TAKİP ET

Türkiye'de uyuşturucuyla çok etkin mücadele edildiğini ileri süren AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, farkında olmadan Türkiye'de uyuşturucunun geldiği boyutu gözler önüne serdi.

AKP'nin 20 yıllık iktidarı boyunca Türkiye'de uyuşturucu kullanımı korkunç boyutlara ulaştı. AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucuyla çok etkin bir şekilde mücadele edildiğini ileri sürerken son yaptığı açıklamada Türkiye'de uyuşturucunun geldiği boyutu farkında olmadan gözler önüne serdi. 

AKP'li Bakan Soylu,  "Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz" dedi.

Bursa’da düzenlenen 110 uyuşturucu satıcısına yönelik operasyona ilişkin canlı yayında konuşan AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da son 1.5 ayda ikinci kez Kökünü Kurutma Operasyonu yaptıklarını belirterek, “Bin defa gelmemiz gerekirse geleceğiz” dedi.

“Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz” diyen Soylu, şaşırtan bir sayı verdi:

“Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz. Daha dün Diyarbakır’da bin 900 kilonun üzerinde esrar ele geçirildi. Gençlerimizi bu illete bulaştırmaya çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz.”

Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısının gözaltına alınması AKP'li Bakan Soylu'nun hesabıyla yıllık 260 bin kişinin gözaltına alınıyor olması anlamına gelir. AKP'li Bakan Soylu'nun farkında olmadan öne sürdüğü bu sayı, uyuşturucunun AKP iktidarında ne kadar yaygınlaştığını gösterdi.

Son yıllarda Türkiye'nin adı ne yazık ki uyuşturucu rotalarıyla anılır oldu. Bilhassa Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan uyuşturucu yüklü birçok geminin rotasının Türkiye olmasıyla ilgili haberler basına yansıyor. Öte yandan Türkiye'ye kaçak giren göçmenlerin de uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülüyor. 

uyuşturucu uyuşturucu operasyonu süleyman soylu bursa türkiyede uyuşturucu