Soylu Kadın Cinayetlerine Anlam Veremedi: Nereden Çıktı Bu Kadına Şiddet ve Kadın Cinayeti

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin artmasına anlam veremeyerek "nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi Anıttepe yerleşkesinde, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020 yılı Kasım ayı itibari ile 234 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek "Nereden çıktı bu kadına şiddet, kadın cinayeti? Erkeklere sesleniyorum; kendinize gelin" ifadelerini kullandı.

Bakanlıklar olarak adeta çırpındıklarını söyleyen Soylu, "Çırpınıyoruz. Bir şiddet olmasın. Bakanlıklarımız seferberlik ilan etmiş durumda. Hepimiz üzerine düşeni yapıyoruz. Herkes titizleniyor ama maalesef bir grup siyaset ve ideoloji esirlerine yanlış rakamlar yüzünden mahkum kalıyoruz. Biz niçin bu rakamları farklı verelim? Artınca alarm zillerini çalıyoruz, azalınca arkadaşlarımızı motive ediyoruz" şeklinde konuştu. Soylu, konuşmasının devamında "2016'da 304, 2019'da 336. Bu yıl 20 Kasım itibariyle 234 kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlerde kadınlar hayatını kaybetmiştir. Geçen yılın ilk 10 ayında 308'di, bu yıl 234. Yüzde 24 azalma var ama bizim için 1 bile fazla" ifadelerini kullandı.

 

soylu kadına şiddet kadın cinayeti anlam veremiyoruz açıklama