Soylu, Kılıçdaroğlu'nu Suçlamaya Çalışırken Kendini Ele Verdi: 2013'te Gülen'e Geçmiş Olsun Diyenler Arasında O da Var

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Fetullahçı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i arayıp geçmiş olsun dediğini iddia etti.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kılıçdaroğlu Gülen’i arayıp geçmiş olsun dileğinde bulundu”  iddiasında bulundu. AKP yandaşı Yeni Şafak iddiayı haberleştirirken, Fetullahçı terör örgütü elebaşı Gülen’in iktidarla arasının iyi olduğu o tarihte AKP yandaşı gazetelere verdiği ilanlar gerçeği ortaya çıkardı.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’de katıldığı yayında belediye başkanlarının telefonlarının dinlendiğini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na suçlamalarda bulundu.

Soylu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini dinleseydi, Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Bunu daha önce de söylemiştim. Kılıçdaroğlu desin ki; ‘Biz Pensilvanya’yla bir diş muayenehanesinde konuştuğumuzda, Yurtta Barış Dünyada Barış sözünü konuşmadık. Ben böyle bir şey söylemedim’ desin. ‘O muayenehaneye gitmedim’ desin” ifadelerini kullandı.

AKP'li Soylu'nun sözlerini iktidar yandaşı Yeni Şafak gazetesi “Kılıçdaroğlu Gülen’le görüştü” başlığıyla haberleştirdi. Ancak 2013’ün sonunda Fetullah Gülen’in kendisi zaten hastalığı nedeniyle arayıp “geçmiş olsun” dileklerini iletenlere bir teşekkür ilanı vermişti.

Bu ilanda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başlayarak neredeyse bütün AKP hükümetinin ismi vardı. İlanda sıralanan isimlerden biri o dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu’ydu. İlanda CHP’den de bazı isimler vardı ama Kılıçdaroğlu yoktu.

İlanlarda ayrıca Abdullah Gül, Sırrı Süreyya Önder, Melih Gökçek gibi isimler de vardı.

İşte o ilanlar;






 

süleyman soylu fetullah gülen fetö kılıçdaroğlu pensilvanya