Soylu: Lafa Takla Attırdılar, Hepimiz Hukuk Adamıyız

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sen yık, hukuk arkadan gelsin" sözlerini "tevil" etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada "'Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz'. Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" demişti.

Süleyman Soylu'nun bu sözlerine yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti" ifadelerini kullanmıştı.

Lafa Takla Attırdılar: Hepimiz Hukuk Adamlarıyız

"Muhtarlar, biz metruk binaların kaldırılması için mücadele ediyoruz, ama veraset davası var dediler ben de dedim ki elbette o dava devam eder. 2019'da çıkan bir kanun var" diyen Soylu, "Eğer böyle bir Metruk bina görürseniz bu bina asayişe, huzura, kamu düzenine yönelik anlayış eksikliği görüyorsanız şu adımları atarsınız. Ama sen burayı yıkamazsın asayişten dolayı diye mahkeme kararı getirirlerse yapacağımız bir şey yok, ama miras davası yürürken o ayrı bir şeydir. Ama lafa takla attırdılar, biz hepimiz hukukun adamlarıyız, ne yapıyorsak hukukun üstünlüğü ile yapıyoruz. Hukukun bize el verdiği imkanlarla yapıyoruz. Hukukla beraber olmayan içişleri bakanı mı olur dediler" şeklinde konuştu.

'Sen Gece Yık, Mahkeme Kararı Arkamızdan Gelsin'


Abdülhamit Gül Süleyman Soylu'ya Cevap Verdi

süleyman soylu abdülhamit gül hukuk muhtar