Soylu: Milletimden Bir Kişinin Huzurunu Bozan Olursa Hayatı Dar Ederim

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vallahi yeminim olsun, milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim" açıklamasını yaptı.

Karadeniz Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 5. Hamsi ve Horon Festivali'nde konuşan AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Memleketimizin her karış toprağına karşı hizmet boynumuzun borcudur. Esenyurt hemen hemen belki de İstanbul’un en güzel yeridir. Havasıyla, insanıyla, Trakya’ya açılan boğazıyla en güzel yerlerinden biridir. Ama bazen dönem dönem televizyonlarda seyrediliyor, bazen haberler çıkıyor. Hiç sözü uzatmama gerek yok, bu benim sorumluluğum" dedi.

Birçok kez Esenyurt'a geldiğini belirten Soylu, "Esenyurt’un güvenlik sorumluluğu bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt’ta uyuşturucu ile mücadele ve o adamların bacaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyut İstanbul’da en çok yabancının, göçmenin oturduğu yerdir. Burada usulü, erkanı oturmak boynumuzun borcudur. Yine ifade etmek istiyorum. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirİne saygı gösterdiği, ama en azından annelerin çocuklarını emin şekilde göndermek boynumun borcudur. Vallahi yeminim olsun, bir tek milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim, dar ederim, dar ederim" diye konuştu.

"Dün Diyarbakır’daydık. Geçenin saat bir vaktine kadar insanlar huzur içerisinde. Ne terör korkusu var, ne başka bir şey. Dün Van’daydık, orada haykıra haykıra söyledik. Biz PKK defterini kapattık. Onun arkasındakileri de süreceğiz inşallah" diyen Soylu, "hemşehrilerinden" kendilerine güvenmelerini istedi.

"Kim bu ülkenin aciziyette olduğunu iddia ederse kim bizim umutlarımızı kırmaya çalışırsa milletimize de geçmişimize de haksızlık etmektedir" diyen Soylu, "Bu ülke zengin bir ülkedir, bu ülke güçlü bir ülkedir. Sadece 780 bin kilometre kareye değil, etrafımızdaki coğrafyaya huzur vereceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Dünya duysun, Irak’ta da huzur biz getireceğiz, Suriye’de de huzuru biz getireceğiz, Afganistan’da da huzuru biz getireceğiz. Batının, Amerika’nın, Avrupa’nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

içişleri bakanı süleyman soylu milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim