Soylu: Öğrencilerin Ailelerini Aradık Bazı 'İdeolojik Aileler' Siz Bu İşe Karışmayın Dedi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda Gara operasyonu ve Boğaziçi protestoları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında Gara operasyonuna dair soruları cevapladı ve Boğaziçi Üniversitesi'nden devam eden protestolar hakkında yorumlarda bulundu.

PKK'nın dinsizleştirme politikası güden ve aynı zamanda bir 'kadın' örgütü olduğunu söyleyen Soylu, "PKK’nın tamamı dinsizleştirilmek üzere kurulmuştur. PKK bir kadın örgütüdür. Çünkü ailenin temeli orda kadındır. Geleneksel toplumda ordan kadını çekip alıp onu başka bir noktaya taşımak için bunu istismar etmiştir. PKK sadece bir silahlı örgüt değildir PKK aynı zamanda bir kültürel terörizm örgütüdür. Orada bir kültürel terörizm ortaya koymaktadır. İnanç, sadakat, ahlak… Bütün bunların tamamını perişan etmiştir" şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara da değinen Soylu "Orada rektör atanmış. Burada söylemek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımız bir ismi verdi. Ben Gezi iddianamesini okudum, tüylerim ürperdi… Kavala sistemi kurmuş, eşi de Boğaziçi Üniversitesi’ne konuşlanmış. Ben birini daha aradım. Üstün Ergüder… Bu işlerle uğraştığını biliyorum. Halen bu işleri kaşımak için yazılar yazıyor. Hadi reddetsin de göreyim. 80 yaşında yazık. Bu ülkenin ekmeğiyle büyümüş. Orada oturacaklar, çocuklarımıza sırtını dönecekler. Dönenlerin çoğunluğu emekli öğretim üyeleri, ayıp bu ya… Sizden beklediğimiz bu mu? Sizin ilminizi, eğitiminizi kim engelledi? Tam tersi!150 öğrencinin ailesini bilgilendirme yaptık. ‘Bakın terör örgütleri bu işe girdi nolursunuz siz de yardımcı olun, çocuklarımızı buradan çekip çıkaralım’ dedik. 150 aile ‘üstümüze düşeni yapacağız’ dedi. Bazı ideolojik aileler ‘Siz bu işe karışmayın’ dedi" ifadelerini kullandı. 

süleyman soylu içişleri bakanı pkk kadın örgütü açıklama cevap gara boğaziçi aileler aradık ideolojik aileler cevap karışmayın operasyon