Soylu: Önlem Almasaydık Kaçak Göçmen Sayısı 10 Milyonu Geçerdi

TAKİP ET

Süleyman Soylu, yasa dışı göçe karşı önlem aldıklarını savundu.

TRT Haber'in haberine göre İstanbul ve Bursa'daki saldırıların faillerini belirlediklerini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eylemleri PKK'ya taşeronluk yapan MLKP ve DKP-BÖG terör örgütleri gerçekleştirdi" dedi.

Saldırılara ilişkin gerekli tüm bilgilerin ellerinde olduğunu söyleyen Soylu, sığınmacılar ve kaçak göçmenler meselesine ilişkin "Etrafımızdaki coğrafyanın karşı karşıya kaldığı bu zor durumdan Türkiye'nin etkilenmesini de kendilerine ait bir fırsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getiriyorlar" dedi.

"Önlem Almasaydık Kaçak Göçmen Sayısı 10 Milyonu Bulurdu"

Türkiye'de 3 milyon 768 bin Suriyeli olduğunu belirten Soylu, "Önlem almasaydık Türkiye'deki düzensiz göçmen sayısı 10 milyonu bulurdu" dedi ve yurda giren tüm kaçak göçmenleri yakaladıklarını söyledi.

Soylu ayrıca yaklaşık 500 bin Suriyelinin gönüllü olarak geri döndüğünü açıkladı. "Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik" diyen Soylu,  "Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Müzik Yasağı

Pandemi kısıtlaması bahanesiyle getirilen ve ısrarla kaldırılmayan müzik yasağına ilişkin bir soruya cevap veren Soylu, "Pandeminin sonu gibi gözüküyor. Sağlık, Kültür ve Turizm, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ses, desibel nasıl olacak? Teknik ekiplerimiz çalışıyor bize bir öneri getirecekler. Bu öneriyi değerlendireceğiz" dedi.

Kaç Suriyeli Vatandaş Yapıldı

Kaç Suriyelinin vatandaş olduğuna ve kaçının oy kullanacağına ilişkin soruya yanıt veren Soylu, "Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296’sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye’de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ‘900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı’ diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654" ifadelerini kullandı.

süleyman soylu içişleri bakanı önlem almasaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonu geçerdi yasa dışı göçmen