Soylu: Rektör Seçimlerinin Demokratik Olması Çok mu Lazım?

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, rektörlerin öğretim üyeleri tarafindan seçilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı tarafından atanmasını savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolara ilişkin olarak "Burası bir üniversite, rektörün nasıl seçilebileceği kanunlarımızda belli. Daha önceki seçimlerde üniversitenin öğretim üyeleri seçiyordu. Yanlış bir sistem olduğu için, bana göre, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu, Türkiye'nin ortaya koyduğu irade ile değişti" dedi.

Soylu, "Size bu (rektörün atanması) uygulama demokratik geliyor mu?" sorusuna, "Çok mu demokratik olması lazım acaba? Demokrasi ülkenin siyasal tercihlerinin belirlenmesinde özgürlüklerinin belirlenmesinde bir etmendir. Bunlar öğrenci yetiştiriyorlar, bunlar akademik ve buna yönelik bilimsel sonuçlar üretmeye çalışıyorlar. Biz buna bakacağız” dedi. Soylu, “Bir azınlık burayı ideolojik merkez haline getirmek istiyor. Biz de buna müsaade etmeyeceğiz" cevabını verdi.  

Boğaziçi Üniversitesi Melih Bulu atama rektör akp Cumhurbaşkanı Tayyip Süleyman soylu