Soylu Samanyolu'ndaki Konuşmalarını İfşa Eden Vatandaşın Hayatını Kararttı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Samanyolu TV'de yaptığı konuşmaları sosyal medyada alıntılayarak paylaşan Erdal Yılmaz'ın evi basıldı, hakkında terör örgütüne üyelikten soruşturma açıldı. Kanser hastası babasına bakan polis kardeşi sürüldü.

Sosyal medyada 'Maske' adlı hesabın kullanıcısı olan Erdal Yılmaz hakkında, hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Sivas Valisi Salih Ayhan’ı eleştiren tweetler attığı için, önce 'hakaret' nedeniyle soruşturma açıldı.

Soruşturma devam ederken Yılmaz’ın gece saatlerinde kapısı kırılarak Polis Özel Harekat ekiplerince 'silahlı terör örgütüne üye olmaktan' evi basıldı.

İstanbul’da ikamet eden Yılmaz’ın ifadesi, aynı gün Ankara’ya getirilerek alınırken Yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılan Yılmaz, tweet atmaya devam ettiği iddia edilerek bir ay içinde yeniden gözaltına alındı. Yılmaz’a bu kez de ev hapsi verildi. 

Yılmaz’ın İzmir’de polis olarak görev yapan ve kanser hastası babasına bakan kardeşi Ardahan’a sürülürken, ailesinin tüm kimlik bilgileri ise sosyal medyadaki sahte hesaplardan ifşa edildi.

Sosyal medyadaki sahte hesaplardan Yılmaz’ın ve ailesinin TC kimlik numaraları, telefon bilgisi, ev adresi, polis olan kardeşinin İzmir’deki ev adresi ve aile bilgileri, Yılmaz’ın eski eşinin bilgileri, eşinin çalıştığı mevcut işyeri gibi çok sayıda özel bilgisi ifşa edilerek hakkında “FETÖ’cü, DHKP-C’li”, “Abilerin Metin Külünk, Mehmet Metiner seni kurtaramayacak” şeklinde paylaşımlar yapıldı.

 Ayrıca, Yılmaz’ın soruşturmasına gizlilik kararı koydurularak, hakkında terör dosyası açıldı.

süleyman soylu samanyolu tvdeki konuşmalarını ifşa eden vatandaşın hayatını kabusa çevirdi süleyman soylu vatandaş ile uğraştı süleyman soylu samanyolu tv konuşmaları tweet attığı için evi basıldı terörist damgası yedi