Soylu Sözünü Tutmadı: Ermenekli Madenciler Ankara'ya Yürüyor

TAKİP ET

Bir madencinin eylem sırasında fenalaştığı görüntüler bugün sosyal medyada gündem oldu. 85 gündür eylemde olan Ermenekli maden işçileri yarın Ankara'ya yürüyeceğini duyurdu.

Alamadıkları ücretleri, tazminat haklarının ödenmesi, ocakların işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınarak işletilmesi, işten atılan arkadaşlarının geri alınması, BES’lerin iade edilmesi talepleriyle tam 85 gündür direnişte olan Ermenekli maden işçileri bugün yaptıkları açıklamayla “Yeter artık, kimse bizi oyalamasın, sabrımız taştı” diyerek Çarşamba gününe kadar somut bir gelişme olmadığı takdirde Ankara yürüyüşünü yeniden başlatacaklarını duyurdular.

Mdencilerin 85 gündür devam eden eylemlerinde kaydedildiği tespit edilen görütüler ise sosyal medyada gündem oldu. Videoda hakkını arayan bir maden işçisinin eylemler sırasında fenalaştığı görüldü.

Cenne, Seba, Özkar, Turap, Özmerkez, Hasşeker maden işçileri ve ailelerinin Güneyyurt Meydanı’ndaki bekleyişleri devam ederken, 16 Kasım’da Somalı madenciler ve Bağımsız Maden-İş temsilcileriyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında bir görüşme gerçekleşmişti. O görüşmede Soylu Karaman Valisi’ni arayarak işçilerin sorunlarının iki gün içinde çözülmesini istemişti. Ermenekli işçilerle Vali bir görüşme gerçekleştirmişti. Fakat aradan geçen süreye rağmen somut bir gelişme yaşanmadı.

ermenekli madenciler bes alamadıkları ücretler için eylemdeler süleyman soylu sözünü tutmadı 85 gündür devam eden ermenekli madenciler madenciler ankaraya yürüyor güneyyurt meydanı bağımsız maden-iş madenciler ankaray