Soylu, Suriyeli Ahmet Hamo'nun Övgüyle Duyurduğu Programda Kaçkınları Savundu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ta Moğol steplerinden geldik" diyerek göçmenleri savundu.

TGRT Haber'de Ercan Gürses'e açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun programa katılacağı, Suriyeli Ahmet Hamo tarafından "Türkiye’de bulunan göçmenlerle ilgili yalanları ve istihbari kurguları değil, gerçekleri dinlememiz için, 15.00‘de Bakanımız Süleyman Soylu Ercan Gürsesle TGRT Haberde olacak" ifadeleriyle duyuruldu. Programda dünya tarihinin en güçlü göç hareketlerinden birisini yaşadığımızı belirten Soylu, "Hakikaten bu tarihe geçiyor. Burada Türkiye'ye karşı kimlerin davrandığını konuşacağız. Bugün tükürdüklerini yalayanları, provokasyonları hepsini konuşacağız. Afganistan'daki göçün sebebi biz miyiz? Suriye'deki savaşı biz mi başlattık? Irak'a girip biz burayı özgürleştireceğiz diyen ABD dediğini yaptı mı? Yoksa insanların orada yarınlarını mı aldı? Peki Yemen, Lübnan ya Orta Asya. Eğer iç savaş varsa eğer yoksukluk varsa, bir taraftan eğitim, suya gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar? İnsanları vekalet savaşının içerisine düşürmüşsünüz" dedi.

"Moğol Steplerinden Geldik Biz"

"Hepimiz buralara geldik bir yerlerden. Nereden geldik? Kim nereden geldi bu coğrafyaya? Ta Moğol steplerinden geldik biz" diyen Soylu, "İstila olacakmış; kim neyi istila yapacak ya… Biz PKK’ya, PYD’ye yaptırmadık. Yapmaya çalıştılar; Kılıçdaroğlu’nun arkadaşları yapmaya çalıştı. Belediye Başkanlarının terörist olarak belediyelerine aldıkları paydaşları yapmaya çalıştılar; yapabildiler mi?” diye konuştu.

"Turizmin Önünü Kesmek İstiyorlar"

Orta Doğu'dan 1,4 milyon turist geldiğini belirten Soylu, göçmen karşıtlarının turizmin önünü kesmeye çalıştıklarını söyledi.

"1 Milyon Suriyeli Gidince İş İnsanları İsyan Edecek"

"İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler' ne olacak de. Önce iş insanları isyan edecek. Benim Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi" diyen Soylu, "1 milyon insan gidecek, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla projeyi hazırladık. Bu insanlar gidince önce iş adamları isyan edecek" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği'nin Rakamlarını Yalanladı

İstanbul Valiliği dün, İstanbul'da ikamet eden yabancı sayısını 1 milyon 305 bin 307 olarak açıklamıştı.

İstanbul Valiliği, İstanbul'da İkamet Eden Yabancı Sayısını Açıkladı

Ercan Gürses'in buna ilişkin sorusuna Soylu, “Yuh derim yuh … Özür diliyorum; yuh yuh… Ben bu okur yazarlığı anlamakta zorlanıyorum… Ne kadar sığınmacı dediniz?” yanıtını verdi. Gürses'in "1 milyon 305 bin" sayısını yinelemesi üzerine Soylu "Yok 13 milyon sığınmacı…. 33 milyon sığınmacı… 53 milyon sığınmacı… Bu yalanlardan bıktık vallahi…" dedi. Soylu bu rakamın İstanbul'daki tüm yabancıların sayısı olduğunu vurguladı.

Sessiz İstila Filmi: "Ümit Özdağ'ı Adam Yerine Koymam"

Soylu "Sessiz İstila"  filmi ile ilgili ise "Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir" dedi ve Özdağ'ı muhatap almayacağını belirterek "Adam yerine koymam, kabul etmem. Onun sözünü söylerseniz toplantıyı terk ederim. Adam yerine koymam. Hayvandan aşağı biridir. Esfel-i safilindir. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Hiç itibar etmem. İstihbarat elemanıdır. İtibarımızı onunla yan yana getirir miyiz?" hakaretlerini sıraladı.

Sığınmacılar Hakkında 'Sessiz İstila' Filmini Yapan Hande Karacasu Gözaltına Alındı


Soylu'nun "Soros" iddiasına cevap veren Özdağ, "Soylu, Özdağ Soros taktikleri uyguluyor demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’dan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi" ifadelerini kullandı.

Soylu'dan Batuhan Çolak ve İzzet Çapa'ya da Hakaretler

Soylu Ümit Özdağ'ın ardından gazeteci Batuhan Çolak ve İzzet Çapa'ya da "Sosyal medya fenomenliğine soyunmuş, aşağılık bir tip" ve "Operasyon çocukları" ifadeleriyle hakaret etti.

Soylu'dan Sinan Oğan'a Hakaret: Bunlar Birilerinin Çocukları Olmuşlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bunun ardından TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan'ın paylaşımlarını göstererek "Bunlarda ahlak denilen bir kavram kalmamış. Bunlar bu ülkenin çocukları değiller. Bunlar birilerinin çocukları olmuşlar. Operasyon çocukları olmuşlar, bunlar Soros gibilerinin çocukları olmuşlar" ifadelerini kullandı.
 

Milliyetçi Siyasilere Hakaret Eden Soylu Açıklamalarını İç Savaş İmasıyla Sonlandırdı

Ercan Gürses'in "Kaos planı iddiası var. Osman Kavala kararı Gezi tekrar geri gelmesi ve sığınmacıların tekrar gündeme gelmesi..." şeklindeki sorusuna "iç savaşa hazırız" imasıyla cevap veren Soylu, "Bekliyoruz. 15 Temmuz’da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla. Çok net söylüyorum. Kaos planı çıkaracaklar ya; hepimiz bekliyoruz. Şuramızdayız kaos planı yapacak cici arkadaşlarımızı bekliyoruz. Yeni Soros’u bekliyoruz. Yeni Soros’un Kavala’larını bekliyoruz. 15 Temmuz’da tamamlayamadığımız işi tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.
   

soylu suriyeli ahmet hamo övgüyle duyurduğu programda kaçkınları savundu