Soylu ve Erdoğan Arasında Vekillik Gerilimi İddiası: Soylu'dan 'Milletvekili Olmak ya da Olmamak' Paylaşımı

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bel ağrısı nedeniyle tedavi olmak üzere deprem bölgesinden ayrıldığı öne sürüldü.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bel ağrısı nedeniyle tedavi olmak için deprem bölgesinden ayrıldığı iddia edilirken, Halk TV yazarı İsmail Saymaz, kulislerde başka nedenlerin konuşulduğunu ileri sürdü.

Saymaz, Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programında, Samsun'dan milletvekili adayı yapılmak istenen Soylu'nun İstanbul'u istediğini belirterek, şu kulis bilgilerini paylaştı:

"Cumhurbaşkanı ile Soylu arasında bir yol ayrılığı var. Mesela bir süredir Kahramanmaraş'ta bakan bey konteynerde kalıyor. Cumhurbaşkanı Hatay'da ve gitmedi karşılaşamaya. Belindeki bir rahatsızlık gerekçe gösterilmiş. Soylu iki eli kanda olursa giderdi, gitmedi. Bununda nedeninin milletvekilliğinde düşünüldüğü yer olduğu düşünülüyor. Samsun düşünülüyormuş, Soylu da bunu değil İstanbul'u istiyor. İstanbul'u da parsellemişler. Üç bölge var. Birine Karaismailoğlu, birine Murat Kurum, bir tane daha düşünülmüş. Bunlar aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi için düşünülen müstakbel adaylar. Soylu, Samsun'a düşünülmüş o da Samsun'u istemiyor. Cumhurbaşkanı ile Soylu arasında bir süredir uçurum olduğunu bana aktardılar. Bunu da karşılamaya katılmaması destekledi."

İddialar üzerine sosyal medya hesabından 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin paylaşımda bulunan AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekili olup olmamanın veya aday gösterilen yerin tartışması içine girmenin 'davayı anlamamak' olduğunu ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan davamızın lideridir. Ayasofya’yı bizimle tekrar buluşturan liderimizdir. Davamız büyüktür ve bizden sonraki nesillerin omzundadır. Ne kadar kesif mücadelelerin içerisinden geçsek de bedenimiz ne kadar yorgun olsa da ben değil biz demenin zamanıdır. Büyük bir davayı şahsileştirmek, milletvekili olmak ya da olmamak, nereden olmak ya da olmamak tartışmasının içerisine girmek, yüzyılın seçiminde hele de asrın felaketinde, davaya sahip olmamak, onu anlamamak demektir. Biz, davamızın neferleriyiz. Geleceğin güçlü Türkiye'si, davamızın omuzlarında yükselecektir."

erdoğan soylu vekillik samsun milletvekili süleyman soylu