Soylu'dan Gara Katliamı Yorumu: Tarihi Bir Fırsattı, Kaçırdık

TAKİP ET

İçişleri Bakanı, muhalefetin Gara Katliamında sorumluyu aramasını ve AKP'yi suçlamasını "Bu tarihi bir fırsattı. Bu kalleşliğe hep birlikte fatura ödettirebilmek fırsatını kaçırdık. Böyle yapılmamalıydı" sözleriyle değerlendirdi.

Kürtçü terör örgütünün yıllar önce kaçırdığı, büyük bir çoğunluğu asker ve polis olan 13 vatandaşımızın şehit edildiği Gara Katliamında 'sorumlu kim' tartışması hükumet ve muhalefet arasındaki krizi derinleştirmeye devam ediyor. Bu noktada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kaçırılan vatandaşların kurtarılamamış olması ve yıllardır kurtarılması noktasında bir çaba gösterilmemesine gösterdiği tepki de iktidarı rahatsız ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya dair dikkat çekici bir çıkışta bulunarak Gara Katliamını 'tarihi bir fırsat' olarak nitelendirdi. Daha önce de yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği 15 Temmuz'daki askeri kalkışmayı benzer bir dille yorumlayan iktidar partisinden bu kez de Gara Katliamının acısı tazeyken gelen bu ilginç çıkışa Soylu, şu sözlerle izahat getirdi:

"PKK'nın karşısında hep birlikte bir cephe olabilmek fırsatını kaçırdık. Bu tarihi bir fırsattı. Bu kalleşliğe hep birlikte fatura ödettirebilmek fırsatını kaçırdık. Böyle yapılmamalıydı. O grup toplantısını dinlediğim an yaşadığım hayal kırıklığı hayatımda yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarımdan biriydi. Üzüntülüyüm, sadece söyleyeceğim bu. Terör örgütünün yapmak istediği açıktır. 6021 sivil insanı niçin katletti. Bunun cevabı var mı? Var: 'Ya benimsin ya kara toprağın', 'Ya bana tabi olursun ya sana canınla bedelini ödetirim'. Burada yıllarca bu politikayı güttüler. Korkutma, ürkütme, hayatıyla korkutma ve kendine tabi etme. Dönem dönem yaptıkları katlin sebebi de budur."

süleyman soylu içişleri bakanı 15 temmuz gara katliamı tarihi fırsat chp kemal kılıçdaroğlu ana muhalefet sorumlu kim