Soylu'dan İmamoğlu'na Suikast Haberlerine Yalanlama Geldi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada suikast haberini yalanlamamıştı ancak bugün bu haberleri yalanladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yönündeki haberlerye yönelik yaptığı açıklamada suikast haberini yalanlamamış ve böyle haberler paylaşılmaz demişti. Ancak Soylu, bugün yaptığı açıklamada bu haberleri yalanladı.

Soylu, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı. Bir suikast girişiminin söz konusu olmadığını ifade eden Soylu, ''Böyle bir suikast girişimi ve yakalanan kimse de söz konusu değildir. Bu tehditler her zaman vardır ama bunların kamuoyu ve medya ile paylaşılmamasını isteriz. Terör örgütlerinin bir hedefleri daha vardır, kendilerinden söz ettirmek'' şeklinde konuştu.

Soylu'nun konuşmasının devamı şöyle:

"Biz haftada ortalama 65 ile 80 arası eyleme yakın, eyleme yönelik duyum alırız. Toplam duyum miktarımız da yurt içi 1300- 1350’dir… Yani Türkiye’de böyle bir bizim yıllardan beri karşılaştığımız durum söz konusu. Dün de Emniyet Genel Müdürlüğü’müz açıkladı. Bir kamu görevlilerine, görevleri nedeniyle terör örgütlerini hedefleri olabilecek kişilere, üç sansasyonel sonuçları oluşturabilecek kişiler, kurumlar, yerler bütün terör örgütleri kendilerine ait hedef belirler.

İmamoğlu da suikast haberleri ardından ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlamış, “Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil” şeklinde konuşmuştu.

İmamoğlu, suikast istihbaratı ardından hayatında bir değişiklik olmadığını, kısmi olarak güvenliğin artırıldığını belirtmişti.

suikast ekrem imamoğlu ışid süleyman soylu içişleri bakanı ibb istanbul