Soylu'dan Terörist Sayısı Güncellemesi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının 180'in altına indiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçe tasarımında yaptığı sunumda "2 bin-2 bin 500 kişiyle kamp yaparken, bugün Türkiye’nin tamamında toplam terörist sayısı 180’in altına düşmüştür. 2014'te 5 bin 558 kişinin katıldığı terör örgütüne bugün 48 katılım vardır" dedi.

"2014'te 5 bin 558 kişinin katıldığı terör örgütüne bugün 48 katılım vardır" diyen Soylu, "PKK, kilitlenmiştir. Bu yıl 5 tanesi de yurtdışından 48 kişiyi örgüte katmışken, son beş yılda 1.043’ü ikna olmak üzere, 2.072 örgüt mensubu teslim olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bitlis Sarpkayalar'da 680 personelinin katılımıyla Eren-7 Operasyonu'nun başlatıldığını açıklayan Soylu ile Komisyon'daki CHP'liler arasında tartışma çıktı.

10 Bin Dolar Alan Siyasetçiyi Söylerim Ama...

Soylu'nun "gevrek gevrek gülmekle" suçlayarak "Ben gülmüyorum beyefendi... Ben terörle mücadele yapıyorum. Sürekli oradan gülmeyin. El sallama, parmak sallama. Orada biz şehit veriyoruz. Orada evlatlarımız şehit veriyor sen gevrek gevrek gülüyorsun. PKK'ya her evden bir oy istediniz Unuttuğumuzu mu sanıyorsunuz. Her evden bir oy istediniz! Sizin genel başkanınız istedi" ifadeleriyle CHP Sözcüsü Engin Özkoç'u hedef alması Komisyon'da ortamı gerdi.

Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçinin sorulması üzerine ise Soylu, "Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim ama siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız" şeklinde bir kaçamak cevap verdi.

10 Bin Dolar Alan Siyasetçiyi Söylerim Ama süleyman Soylu'dan Terörist Sayısı Güncellemesi