Soylu'nun Hedefindeki LGBTİ+ Derneklerinin Kapatılması İçin Mil-Diyanet Sen'den Dilekçe

TAKİP ET

Mil-Diyanet Sen, son olarak İçişleri Bakanı tarafından 'sapkınlıkla' itham edilen LGBTİ+ derneklerinin kapatılması için Bakanlığa dilekçe vereceğini açıkladı.

2002 yılında 'eşcinsellere yasal güvence' vaadiyle yola çıkan AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın başı, bugünlerde Boğaziçi direnişiyle yeniden gündeme gelen LGBTİ+ ile dertte. Kendisinden önceki hükumetleri yasakçı bir zihniyetle hareket etmekle suçlayan ve özgürlükçülük vaadiyle partisini iktidara taşıyan Erdoğan, LGBTİ+ derneklerinin kapatılması tartışmalarında İslamcı tabanının beklentisiyle kendi vaatleri arasında bir tercih yapacak.

Her yıl 'Onur Yürüyüşü' gerilimi ile iktidar partisi tarafından hedef tahtasına oturtulan LGBTİ+ dernekleri, bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 'sapkınlıkla' suçlanarak daha büyük bir tartışmanın merkezine oturdu.

Soylu'nun hedef gösterdiği LGBTİ+'ye karşı ilk somut adım ise Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen)'ndan geldi. Sendika, LGBTİ+ derneklerinin kapatılması için 1 Şubat’ta İçişleri Bakanlığına dilekçe vereceklerini açıkladı.

Mil-Diyanet Sen’den yapılan açıklamada, "sendika olarak harekete geçmenin zamanının geldiği" ifade edilerek, "Türkiye’de faaliyet gösteren LGBT derneklerinin kapatılması ve tüm faaliyetlerinin yasaklanması için İçişleri Bakanlığına dilekçe sunacakları" belirtildi. 

Açıklamada, "Tüm basın ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte halkımızı, dilekçeyi vereceğimiz 1 Şubat 2021 Pazartesi günü ve saat 14.00'de İçişleri Bakanlığı önünde yapacağımız basın açıklamamıza destek vermeye davet ediyoruz. Çünkü ‘önce ahlak ve maneviyat’" ifadelerine yer verildi.

Hükumetin kendi tabanının beklentisini karşılamak yönünde bir adım atıp atmayacağı ise henüz bilinmiyor.

süleyman soylu tayyip erdoğan akp lgbti+ dernekleri lgbt sapkınları içişleri bakanı mil-diyanet sen dilekçe