Soylu'nun Kuzeni Hastanelere 10 Milyon Liralık Malzeme Sattı

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Süleyman Soylu'nun kuzeninin yalnızca 1 yılda hastanelere 10 milyon liralık tıbbi malzeme sattığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu'nun ortağı olduğu RD Global/Invamed firmasının son 1 yıl içerisinde hastanelere 10 milyon liralık tıbbi malzeme sattığını söyledi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Emir, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu da ortağı olduğu ve yönetim kurulu üyeliğini yürüttüğü RD Global/Invamed şirketiyle hastanelere tıbbi sarf malzeme satmaya devam ediyor. 

Bakanlar, bakan yardımcıları hiç çekinmeden etik kaygılar gözetmeden bakanlıklarla ticaret yapmaya devam ediyor” dedi.

Kağıt Üzerinde Hülleli İşlemler Yapıyorlar 

Emir, söz konusu firmanın son iki ihalede 10 milyon TL kazanç elde ettiğini belirterek, ''Devlet Malzeme Ofisi'nin 4 Ocak'ta açtığı 1 milyon 487 bin TL'lik muhtelif sarf malzeme ihalesi ile ile 4 Şubat'ta açılan 7 milyon 978 bin 979 TL'lik muhtelif tıbbi sarf malzeme ihalesi yine RD Global/Invamed şirketine gitti.

Aldıkları yağlı ballı ihaleler ortaya çıkmasın ve anlaşılmasın diye de kağıt üzerinde hülleli işlemlere devam ediyorlar. Şirketin internet sitesine baktığımızda RD Global/Invamed olarak tek bir firma görüyoruz ama kağıt üzerinde iki ayrı firma kurmuşlar. Bunlardan birisi Mehmet Soylu ve Raşit Dinç'in ortak olduğu RD Global. Diğeri de sadece Raşit Dinç'in sahip olduğu Invamed firması. Fakat kağıt üzerinde Invamed'le aldıkları ihalelerin işlerini RD Global/Invamed adıyla yapmaya devam ediyorlar'' şeklinde konuştu.

 

chp ankara milletvekili murat emir süleyman soylu kuzeni mehmet soylu hastanelere 10 milyon tıbbi malzeme sattı