Soylu'nun Kuzeninin Yolsuzluğu: Kayıtlarda da Doğrulandı

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun Sağlık Bakanlığı'ndan aldığı ihalelerde yaptığı yolsuzluklarla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Halk TV'de yaptığı açıklamalarda Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun hissedarı olduğu şirketin 15 liralık ürünü devlete bin liraya satmasına yönelik iddiasını yeni bilgiler paylaşarak yineledi.

"Mehmet Soylu bir şirketin ortağı, fark edilmesin diye başka bir şirket üzerinden mal satın alma ihaleleri alınıyor ve asıl işi Mehmet Soylu'nun ortağı olduğu şirket yapıyor" diyen Emir, "Ve bu iki şirket aslında aynı. Yani internet siteleri aynı, iş bitirmeleri aynı. Ama ihaleleri alırken sanki sadece birisi almış gibi görünüyor. Baktığınız zaman sadece 2021 yılının başından itibaren 10 milyon liranın üstünde ihale almış" dedi.

"Bu ihaleleri Süleyman Soylu'nun bilgisi olmadan alması AKP'lilerin yönetme tarzını bilenler açısından imkansız olduğu apaçık ortada" diyen Murat Emir, "Biz bunu gündeme getirdiğimizde bir kaç gün sonra Mehmet Soylu şirketteki görevinden istifa etti, icra kurulu üyeliğinden ve sanki o şirketin içerisinde yokmuş gibi bir tablo içerisine girdi. Ama biz o şirketi araştırmaya devam ettik ve sonrasında da süreç içerisinde bu şirketin başka yolsuzluklar daha doğrusu usulsüzlükler de yaptığını ortaya çıkardık" diye konuştu.

"Bir tıbbi malzeme hem Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu'nda ÜTS kaydı ile kaydedilir, aynı zamanda bir de SGK'nın Sağlık Uygulama Tebligatı vardır, buna göre fiyatlandırılır" diyen Emir, "Bir malzemeyi ÜTS kaydında 15 lira görünüyor, aynı malzeme SGK'nın kaydında bin lira görünüyor" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun Kuzeninin Yolsuzluğu Kayıtlarda da Doğrulandı