"Soylu'ya Bağlı Polis, Soylu Aleyhine Bir Kanıta Ulaşırsa Ne Yapacak?"

TAKİP ET

Gazeteci Akif Beki, "Kendi kendini soruşturma hukuku" başlığıyla Karar'da yayımlanan yazısında Süleyman Soylu ve Sedat Peker'in karşılıklı iddiaları ele aldı.

Soylu'nun suç duyurusu üzerine Özışık kardeşlerin ev ve işyerlerinin basılıp bilgisayar ve cep telefonlarına "Sedat Peker'le bir olup Bakan Soylu'ya kumpas kurduklarına dair bir delil" bulmak üzere el konulduğunu yazan Beki, Süleyman Soylu'nun Peker'in kendi hakkındaki iddilarının da soruşturulmasını istemesindeki tezata değindi.

Soylu görevde iken kendi kendini soruşturuyormuş gibi görünmek ister tavrını eleştiren Beki, "Soylu, iddia edildiği gibi Özışık biraderlerle Peker’e sevgi mesajları gönderdi mi, temas halinde mi? Peker’in kaçışına yardım etti mi, dönüş bileti miydi? Ve benzeri suçlamalara bakılacaktı. Doğru mu, yalan mı, kuru iftira mı?

Ya Özışık biraderlerin üstünden, kendi isteği üzerine Soylu’yla Peker’in arasını bulmaya çalıştıklarını doğrulayan bir yazışma çıkarsa!" dedi.

Beki, "Soylu’ya bağlı polis, Soylu aleyhine bir kanıta ulaşırsa ne yapacak?

Mevcut işleyiş, tam güven üstüne kurulu.

Elbette polis delili karartacak, üzerinde oynayacak değil. Tabii ki babasını bile tanımayacak. Bakan’la ilgili suçlamaları doğrulayacak her türlü bilgi ve bulguyu, elini sürmeden olduğu gibi soruşturma savcısına iletecek. Siz de buna gözü kapalı inanacaksınız" şeklinde yazdı.

Soylu’ya bağlı polis Soylu aleyhine bir kanıta ulaşırsa ne yapacak?