Soylu'ya Hakaretten Aldığı Cezaya İtiraz Eden Öğrenciye: Senin Gibisini İlk Kez Görüyorum

TAKİP ET

Üniversite öğrencisi Hakan T., İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılandığı davada kullandığı sözler sebebiyle hakimin tepkisini çekti.

Üniversite öğrencisi Hakan T., 29 Mart günü sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan bir paylaşım yaptı. Hakan T. hakkında bu paylaşım nedeniyle 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Duruşma bugün Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakan T.'ye 7 bin 80 TL ceza verildi. Ancak cezayı duyan 22 yaşındaki öğrenci, "Eleştiri yapmak istedim. Kastettiğim kişi Süleyman Soylu değildi. Eleştirinin dozunu kaçırdım. Yapmamam gereken bir olaydı. Gaza geldim. Pişmanım. Bana ceza vermeyin, ödeyemem'' dedi.

Hakan T.'nin sözleri üzerine mahkeme hakimi Birol Küçük ise Hakan T.'ye, "Küfretmişsin, alenen hakaret etmişsin. Bir de 'bana ceza vermeyin' diyerek pazarlık yapıyorsun. Sana birisi küfretse, ceza vermeyecek miyiz? 30 yıllık hakimim senin gibi sanığı da ilk kez görüyorum" şeklinde tepki gösterdi.

hakan içişleri bakanı süleyman soylu hakaret dava hakim