Söz Konusu Para Olunca Aliyev Doğu Türkistan'ı Unuttu, Çin'in Toprak Bütünlüğünün Derdine Düştü

TAKİP ET

İlham Aliyev, Çinli yetkiliyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Çin'in toprak bütünlüğünü desteklediğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aliyev görüşmede Çin'in toprak bütünlüğünü desteklediğini ve 2022 yılında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 30'uncu senesi olacak olması dolayısıyla ilişkilerin geliştirilmesine imkan sağlanacağını belirtti.

Görüşmede ikili ilişkilerin yeni bir tarihi başlangıç noktasında olduğunu kaydeden Xi ise geleneksel dostluğun ileriye taşınması, karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin derinleştirilmesi ve karşılıklı desteğin artırılması çağrısında bulundu.

Xi, iki tarafın uluslararası taşımacılık ve lojistik iş birliğini derinleştirmesi, Asya-Avrupa ulaşım koridorlarının inşasını desteklemesi ve bölgesel bağlantıyı güçlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aliyev'e Tepki

Siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına Doğu Türkistan'ı yok sayarak Çin ile iş birliği yaptığı alanları genişletmeye çalışan Aliyev'in Doğu Türkistan'da yapılan işkence ve zulümlere rağmen Çinli yetkililerle sıcak ilişkiler kurması tepki çekti.

azerbaycan xi şi cinping çin toprak bütünlüğü aliyev ilham telefon görüşmesi