Sözcü TV'ye Geçeceği Konuşulan İsmail Saymaz, Halk TV'den Ayrıldı

TAKİP ET

Halk TV'de program yorumculuğu ve köşe yazarlığı yapan gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kanalla ilişiğini kestiğini duyurdu. Saymaz'ın bundan sonra Sözcü TV'de çalışacağı öne sürüldü.

Halk TV’de program yorumculuğu ve köşe yazarlığı yapan gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kanalla ilişiğini kestiğini duyurdu. Saymaz’ın bundan sonra Sözcü TV’de çalışacağı öne sürüldü.

Saymaz, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şunları söyledi: “Bugün itibariyle Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.”

Saymaz’ın Halk TV’den ayrılmasının ardından yeni adresinin Sözcü TV olacağı iddia edildi. Sözcü TV yönetimi ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Ayrılığın Arkasında Ne Var?

Gerçek Gündem'in haberine göre, Saymaz, Halk TV’de çalışırken kanal yönetimiyle rahatsızlık yaşadığını yakın çevresine anlatmıştı. Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek’in kendisine yaptığı teklifi kabul eden Saymaz'ın, kendi ifadelerine göre "Sözcü’nün kurumsal yapısı ve editoryal kadrosunun güçlü olması" sebebiyle bu kararı aldığı belirtildi.

Saymaz’ın ayrılık kararının Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu’nu kızdırdığı öğrenildi. Mahiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "isim vermeden" Saymaz’ı eleştirdi.

"Sevgili Halk TV Dostları, sayenizde büyüyen HALK TV 'ye karşı bugüne kadar yapılan tüm saldırıları ve planları püskürttük ama teslim olmadık şimdi de seçime giderken son plânlarını devreye koyarak yolumuzdan döndüreceklerini sanıyorlar, bilsinler ki halkın gücü satılık değildir.”

Paylaşımı Ayrılık Kararını Kolaylaştırdı MI?

İsmail Saymaz, dün yapmış olduğu paylaşımda CHP'ye karşı eleştirel bir tutum takınmış ve CHP listelerinden milletvekili adayı olan eski AKP'lileri işaret ederek, "Seçimden sonra TBMM’de iki AK Parti olacak." demişti.

Bu tweet'in de CHP kurmaylarında rahatsızlığa sebep olduğu iddia edildi. CHP'nin gün geçtikçe baskısını artırdığı Halk TV'nin üst yönetimiyle anlaşmazlık yaşadığı belirtilen Saymaz'ın; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile masadaki diğer liderlerin yaşadığı krizde takındığı tutumun CHP'yi rahatsız ettiği belirtilmişti. 

İzleyicilere Veda Etmesi Engellendi

Gerçek Gündem'in iddiasına göre, İsmail Saymaz, Halk TV’den ayrıldığını duyurduktan sonra izleyicilerine veda edemedi. Saymaz’ın bugün Kadri Gürsel ile ‘Konuşmasak Olmaz’ programına katılarak vedalaşma planı kanal yönetimi tarafından engellendi. Programın tanıtımları da yayından kaldırıldı.

ismail saymaz halk tv szc sözcü tv sözcü gazetesi