Sözcü TV'ye Geçen Saymaz'dan Halk TV'ye Gönderme: 'Bağımsız ve Bağlantısız Bir İşveren' Detayı

TAKİP ET

Gazetecilik dünyasında şok bir transfer! Halk TV'nin yıldız ismi İsmail Saymaz, Sözcü TV ve Sözcü gazetesiyle anlaştı. Saymaz, bugün Fatih Portakal'ın sunduğu Sözcü TV ana haber bültenine katılarak yeni kanalına merhaba dedi.

Gazetecilik dünyasında şok bir transfer! Halk TV’nin yıldız ismi İsmail Saymaz, Sözcü TV ve Sözcü gazetesiyle anlaştı. Saymaz, bugün Fatih Portakal’ın sunduğu Sözcü TV ana haber bültenine katılarak yeni kanalına merhaba dedi.

Saymaz, Halk TV’den ayrılışını “Belli tercihlerin sonucunda” olarak nitelendirirken, Sözcü TV’ye geçişini ise “Bu fırsat ikinci kez ayağıma geldi” diye yorumladı. Saymaz, “20 aylık süreçte burada olmanın daha da anlamlı ve değerli olduğunu fark ettim. Özellikle bağımsız, bağlantısız bir işverenin, gazetecilikte aileden yetişmiş bir işverenin sahibi olduğu medya grubunda herhangi bir çıkar odağının baskısı altında kalmadan ve ona göğsünü gererek yayıncılık yapabilme çabasının içerisinde olmayı çok istiyordum” ifadelerini kullandı.

Saymaz, Portakal’la haber sunma konusunda da iddiaya girdi ve bültenin son haberini okudu. Saymaz’ın Halk TV’den ayrılışının ardından Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Halk, baskıyı görünce alanı terk edenleri değil; ülkesi uğruna savaşanları bağrına basar” ifadelerini kullanmıştı.

ismail saymaz halk tv sözcü tv