Sözcü Yazarı Aytunç Erkin: Yavaş Ve İmamoğlu Dün Gece Akşener'i Ziyaret Etti

TAKİP ET

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, dün gece Akşener'in Ankara'daki evinde ziyaret ederek 'İcracı Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' teklifini kabul etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yardımcısı olmaları şartıyla ortak adaylık görüşmelerinde yer aldı.

Geçtiğimiz cuma günü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini veto eden Akşener, bu şartın kabul edilmesi sonrası yeniden masaya oturdu.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, dün gece Akşener'in Ankara'daki evinde ziyaret ederek bu teklifi kabul ettiler.

Sabah saatlerinde ise Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile kahvaltı yaptıktan sonra Akşener'i arayarak mutabakat sağladıklarını belirtti. Ardından, Kılıçdaroğlu ve Akşener parti genel merkezlerinden ayrılıp Saadet Partisi Genel Merkezi'ne doğru yola çıktılar.

Aytunç Erkin, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i Ankara'daki evinde ziyaret etti. Bu görüşmede Akşener, iki ismin cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları yönünde teklifte bulundu. Bütün bu gelişmeler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontrolünde oldu.

 Sabah saatleri… Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile kahvaltı etti. Kılıçdaroğlu'nun 'Bu iş artık uzamasın' diye konuştuğu ifade edildi. CHP lideri, Meral Akşener'i aradı.

Öğlen saatleri…

Kılıçdaroğlu ve Akşener parti genel merkezlerinden ayrıldı ve Saadet Partisi Genel Merkezi'ne doğru yola çıkacakları beklenirken…

Saat 15.20… Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve Yavaş, Ankara'da bir otelde buluştu.

Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı olacakları konusunda mutabakat sağlandı."

meral akşener aytunç erkin kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu mansur yavaş