Sözcü Yazarı Bekir Coşkun Hayatını Kaybetti! "Siyasi İktidarın İstediği Şeydi Bu..."

TAKİP ET

Türk gazeteciliğinin duayen isimlerinden Bekir Coşkun, akciğer kanseri nedeniyle bugün 20.30'da hayata veda etti.

2017 yılından bu yana Sözcü gazetesindeki yazılarıyla okurlarıyla buluşan Bekir Coşkun, yaşamını yitirdi. 75 yaşındaki usta gazeteci, 20.30 sularında akciğer kanseri tedavisi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Coşkun, ağırlaşan rahatsızlığı nedeniyle son zamanlarda Sözcü'deki köşesinde düzenli olarak yazamıyordu. Son olarak 4 Ekim'de Dünya Hayvan Hakları Günü münasebetiyle bir yazı kaleme almıştı.

Usta gazeteci, tedavi sürecine ilişkin detayları ise sevenleriyle sosyal medya üzerinden paylaşıyordu. Coşkun'un son paylaşımlarından biri ise Türk siyasi tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçti. Türk gazeteciliğinin duayen ismi, yine 4 Ekim tarihinde yaptığı paylaşımlarda "Ben Amekrikan hastanesinde kanser tedavisi gördüm...Çok başarılı geçti...Sanırım kanseri yendik... Ama sonraki süreçte, değerli hocaların elinden üniversite olanaklarının alındığını ve tek başlarına çırpındıklarını gördüm... Siyasi iktidarın istediği şeydi bu... Şu an iyi değilim" ifadelerine yer vermişti.

bekir coşkun sözcü yazarı türk gazeteciliğinin duayen ismi akciğer kanseri vefat etti