Sözde Akademisyenden Diyanet'e Ayrımcı Teklif: Cenaze Namazları Kılınmasın

TAKİP ET

Ebubekir Sifil, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak muhalif isimlerin cenazelerinin camilere sokulmamasını ve cenaze namazlarının kılınmamasını teklif etti.

Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, sosyal medya hesabı üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak açıkça muhalif isimleri hedef gösterdi ve ayrımcı bir teklife imza attı.

Paylaşımında "DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA BİR TEKLİF: Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla... alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın" ifadelerine yer veren Sifil hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Hedef Gösterilen Akman'dan Tepki

İlahiyatçı Sifil tarafından hedef gösterilen ve ayrımcılığa maruz kalan isimlerden Cüneyt Akman da yine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. 

Akman, Sifil'e "Allah'ın evini de mi üstünüze tapuladınız be nabekarlar" sorusunu yönelterek tepki gösterdi.

cüneyt akman yılmaz özdil ebubekir sifil diyanet işleri başkanlığı yalova üniversitesi cenaze namazları kılınmasın camilere alınmasın