Sözde Barış Gücü Tarafından Kelbecer'e Rus Bayrağı Çekildi

TAKİP ET

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmasının ardından imza edilen ateşkes kapsamında bölgeye gelen Rus kuvvetleri, söz konusu sınırlar dahilindeki Kelbecer'e Rus bayrağı çekti.

27 Eylül'de Kafkasya'daki terör devleti Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırılarının tetiklediği Azerbaycan'ın karşı harekatı ile yaklaşık 30 yıldır işgal altında bulunan Karabağ, büyük ölçüde azatlığa kavuşturuldu.

Türk ordusunun Ermenilerin bölgede tesis ettiği sözde rejimin başkenti olan Hankendi'ye girmesine kilometreler kala Rusya'nın 'diplomatik' müdahalesiyle kalıcı ateşkes antlaşmasına imza atıldı. Cumhubaşkanı İlham Aliyev'in büyük bir zafer olarak duyurduğu bu antlaşma doğrultusunda bölgeye Barış Gücü adı altında Rus ordusu girdi.

Rus güçlerinin belirlenen tarihlerde çekilerek Azerbaycan'a teslim edeceği kaydedilen topraklardan biri olan Kelbecer'den milli vicdanı sızlatan görüntüler geldi. Bölgedeki Dadivank Manastırı'na Rus bayrağı asan askerlerin burayı koruma altına aldığı görülüyor.

Öte yandan Rus medyasında da antlaşma kapsamında olmasa dahi bu manastırın ilerleyen tarihlerde de Rus askeri güçleri tarafından koruma altında tutulacağı öne sürülüyor.

rus barış gücü dağlık karabağ kelbecer rus bayrağı dardivank manastırı ilham aliyev azerbaycan ordusu ermenistan işgalden kurtarılan kelbecer