Sözde Eğitim İçin İletişim Kanalları Kuran 'İrancılar' Türk Topraklarına Göz Dikti

TAKİP ET

Hem Türkiye hem de geriye kalan Türk toprakları üzerinde sinsi emelleri bulunan İrancıların Türkiye'de faaliyet gösterdiği bir iletişim kanalı daha TamgaTürk tarafından ifşa ediliyor.

Yıllardır muhbirleri aracılığıyla Türkiye'yi terörize etme amacı güden, birçok siyasi suikastın ardından parmak izine raslanan İran ve İrancılar, teknolojiye ayak uydurarak amaçları doğrultusunda çalışmaya devam ediyor.

İrancıların son olarak anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden sözde eğitim için kurulan kanallarla kendilerini perdeledikleri, örgütlendikleri ve propaganda yaptıkları görüldü. Bu kanallardan biri olan 'turkiye23' ilk kez TamgaTürk tarafından ifşa ediliyor.

Türkiye'de ikamet eden İran vatandaşları tarafından yönetilen söz konusu grubun yöneticileri, Anayasal düzeni açıkça tehdit eden paylaşımları üzerinden defalarca uyarılmalarına rağmen bu ikazlara hiçbir şekilde kulak kabartmıyor ve propagandaya devam ediyor.

Son olarak UNESCO tarafından özellikle TÜRKSOY'un da girişimlerinin netice vermesiyle çok uluslu bir dosya olarak ele alınan ve İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesine kaydedilen Nevruz Bayramı'nı fırsat bilen İrancılar, propagandada bu kez akıl almaz bir boyuta ulaştı.

Bahsi geçen gruplarda "Nevruz'un kutlandığı her yer İran'dır" sloganına yer verilerek haritalar yayımlandı. İlgili mesajda yer alan harita, İrancıların Türkiye'nin yanı sıra Türkistan'daki Türk topraklarına da göz diktiğini açığa vuruyor.

UNESCO ise Nevruz'u bir çok uluslu dosya olarak ele alırken bu dosyada Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan'ın da yer aldığı 12 devleti katılımcı devlet olarak tanımlıyor. Diğer 6 devlet de Türk nüfusun hala varlığını koruduğu veya Türk kültürünün izlerine rastlandığı Afganistan, Hindistan, Irak, İran, Pakistan ve Tacikistan.

turkiye23group turkey23 propaganda Molla Rejimi İrancılar Nevruz Bayramı Azerbaycan Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkiye Türkmenistan Afganistan Hindistan Irak İran Pakistan Tacikistan