Sözleşmeli Akademik Personele Kadro Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda Kabul Edildi

TAKİP ET

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre, Yükseköğretim Kalite Kurulunda uzman ve uzman yardımcısı istihdam edilebilecek.

Yasayla, yükseköğretim kurumlarındaki disiplin cezaları ve disiplin cezalarını gerektiren disiplin suçları ayrıntılı bir şekilde yeniden düzenleniyor.

Disiplin soruşturmasına başlanılması gereken tarihte en geç 30 gün içinde sonuçlandırılması zorunlu. Soruşturma tamamlanamadığı takdirde, soruşturmacı ek süre talep edebilecek.

Disiplin cezası verilmeden en geç 2 yıl içinde disiplin suçunun işlendiği tarihte disiplin cezası verme yetkisi zaman aşımına uğrayacak.

Disiplin soruşturması açılan öğrenciye, suçun nedeni yazılı olarak bildirilecek ve öğrenci savunmasını yapabilecektir. Disiplin cezası verilen bir eylemin tekerrürü durumunda daha ağır ceza uygulanacak.

Vakıf yükseköğretim kurumları, yüzde ikisi kadar öğrenci gelirlerini her yıl kendi adına açılan hesaba yatırma yükümlüğünü, banka teminat mektubu ile yerine getirebilecek.

Yasada, 50/d olarak çalışan araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınması düzenlendi.

Tezli yüksek lisans veya doktora, sanatta yeterlik eğitimi yapmakta olan veya bu eğitimlerini tamamlamış araştirma görevlileri, eğitimlerini tamamlamamış olanlar hariç, 6 ay içinde talep ettiklerinde kadrolarının bulunduğu üniversite tarafından araştırma görevlisi kadrosuna atanacak.

Beykent Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Nişantaşı Meslek Yüksekokulu adı değiştirilecek.

Beykent Üniversitesinin adı "İstanbul Beykent Üniversitesi"; Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin adı "Alanya Üniversitesi"; Antalya AKEV Üniversitesinin adı "Antalya Belek Üniversitesi"; Nişantaşı Üniversitesinin adı "İstanbul Nişantaşı Üniversitesi"; Nişantaşı Meslek Yüksekokulunun adı ise "İstanbul Nişantaşı Meslek Yüksekokulu" olacak.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi adıyla yükseköğretim kurumu kurulacak ve bu kurum, istihbarat ve milli güvenlik ile ilgili alanlarda eğitim-öğretim, araştırma ve yayın yapacak.

Milli İstihbarat Akademisinin teşkilatlanması, çalışma usulleri ve diğer hususlar, MİT tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yönetmelikle belirlenecek.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yıllık harcama planları Hazine ve Maliye Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın görüşleri üzerine Konsey tarafından düzenlenecek.

akademik kadro sözleşmeli akademik personel kadroya geçiş milli istihbarat akademisi beykent üniversitesi nişantaşı üniversitesi alanya hamdullah emin paşa üniversitesi Antalya AKEV Üniversitesi Öğrenci disiplin cezası türk-japon bilim ve teknoloji üniver