SpaceX'in Starship Roketi, Fırlatıldıktan 3 Dakika Sonra İnfilak Etti!

TAKİP ET

SpaceX'in Mars'a insan göndermeyi planladığı Starship roketi, ilk uçuş denemesinde infilak etti. Roketin motorlarının ateş alması sonucu büyük bir gürültüyle patlayan roket, canlı yayında izleyenleri şaşırttı.

SpaceX’in en güçlü roket sistemi olan Starship, Texas’taki fırlatma üssünden perşembe günü havalandı. Yaklaşık 4 dakika boyunca yükselen roket, motorlarının ateş alması sonucu havada patladı.

SpaceX ekibi, yaşanan kazayı, "roketin güçlendirici parçadan hızlı plansız ayrışması"na bağladı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

SpaceX’in sahibi Elon Musk ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, başarısızlıkla sonuçlanan uçuş denemesinden “çok şey öğrendiklerini ve birkaç ay içinde başka bir test lansmanına hazırlanacaklarını” duyurdu.

Starship Nedir?

Starship, SpaceX’in Mars’a mürettebat göndermeyi amaçladığı 33 motorlu bir roket sistemi. Starship aynı zamanda uydu taşıma, Ay üssü kurma ve Dünya’da noktadan noktaya ulaşım gibi hedefler için de kullanılacak.

NASA da Starship roketinin farklı bir versiyonunu geliştirmesi için SpaceX ile anlaşma imzalamıştı. NASA’nın Artemis programı çerçevesinde, astronotları Ay yüzeyine göndermek için Starship roketini kullanmayı planlıyor.

space x spacex starship infilak etti roket patladı