SpaceX'in Uzay Aracı Yine Başarısız Oldu

TAKİP ET

SpaceX'in dev uzay aracı Starship prototipinin uçuş denemesi dördüncü kez başarısız oldu.

SpaceX'in 4. yüksek irtifa uçuş denemesini gerçekleştirdiği yeni nesil dev uzay aracı Starship'in prototip roketi, sisli bir havada gerçekleştirilen fırlatılışından bir süre sonra infilak etti ve parçaları etrafa yayıldı.

Youtube'da fırlatma görüntüleri yayınlanan uzay aracı, çıktığı 10 kilometre yükseklikten fırlatma platformuna dönüş için alçalmaya başladığı sırada birden iletişim kesildi. SpaceX sunucusunun kısa süre sonra denemenin başarısız olduğunu anons etmesinden sonra SpaceX'in yine başarısız olduğu görüldü.

Startship'in neden patladığı henüz bilinmezken SpaceX mühendisi John Insprucker yayın sırasında "Araçtaki tüm verileri kaybetmiş görünüyoruz. Ne olduğunu takımdan öğrenmemiz gerekecek" ifadelerini kullandı.

Uzay şirketinin kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın talimatıyla ay ve Mars’a gelecekte yapılacak yolculuklarda insan ve 100 ton kargo taşımak üzere geliştirilen ağır kaldırma roketinin bir dizi prototipinden biri olan araç, Elon Musk'ın diğer araçlardan farklı olarak Mars'a aynı anda onlarca kişi gönderme hayaliyle geliştirilmişti.

SpaceX'in dev uzay aracı Starship başarısız oldu elon musk